Életmód

Spórolj meg 100 kalóriát!

Felszaladt néhány kiló? Nem kell azonnal drákói szigorúságú fogyókúrába kezdened, elég, ha itt-ott megtakarítasz száz kalóriát. Meg fog lepni az eredmény!

Reggelire: felezd meg a szokásos zsemlédet, tejeskávé helyett pedig igyál eszpresszót vagy hosszú kávét. A narancslé helyett inkább egyél meg egy egész narancsot.

Ebédre: hagyd ki a sajtot a szendvicsedből, majonéz helyett pedig egy pici mustárral ízesítsd. Krémleves helyett válassz vegyes zöldséglevest, ha pedig hamburgert ennél, legyen a húspogácsa pulykából.

Vacsorára: tejföl helyett használj joghurtot, olaj helyett pedig párold csirkealaplében a húst és a zöldségeket. Ha fasírtot készítesz, a sertéshúst cseréld pulykára.

A desszertnél: hagyd abba az evést, ha eléred a süti szélét – ez ugyanis általában kalóriadúsabb, mivel magába szívja a tepsi kikenésére használt zsiradékot. Fagyi helyett ismerkedj meg a gyümölcssörbettel. Ha mindenáron rágcsálni szeretnél valami sósat, a chips helyett válaszd a ropit vagy a sós perecet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top