Életmód

Tudtad, hogy a vérző ínynek nem az erős fogmosás az oka?

Életünk során a legtöbben szembesülünk az ínyproblémákkal, de ennek nem mindig vagyunk tudatában. Az egészséges fogak egész életen át tartó megőrzésének alapja az íny ápolása és az ínyproblémák tüneteinek felismerése.

Mi okozza az ínygyulladást?

Ha nem megfelelően vagy nem elégszer mosol fogat, azzal elősegíted a foglepedék lerakódását. A foglepedék baktériumai toxinokat bocsátanak ki, amelyek ínygyulladást okoznak. Ha nem kezelik, az ínygyulladás előbb ínyvérzéshez, végül pedig parodontózishoz vezethet, ami akár a fogak elvesztésével is járhat. Sajnos az ínygyulladással ellentétben a parodontózis visszafordíthatatlan, ezért fontos, hogy időben felismerjük az ínyproblémák jeleit.

Tudtad, hogy a vérző ínynek nem az erős fogmosás az oka?

 

Mik a tünetek?    

Az ínyproblémák tüneteit könnyen felismerheted, ha tudod, mit kell keresned. Ha az ínyed vörös és duzzadt, az az ínygyulladás tünete – ebben az esetben figyelj jobban oda az ínyedre! A fogmosáskor, fogselymezéskor vérző íny gyakran az első jele annak, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor a legtöbben azt hisszük, hogy talán túl erősen mostunk fogat, de ez a tünet arra utal, hogy az íny nem olyan egészséges, mint amilyennek lennie kellene.

Hogyan ápold az ínyedet?

A foglepedék hatékony eltávolítása az egészséges íny megőrzésének legjobb módja. A napi kétszeri, 2 percen át tartó, helyesen végzett fogmosás kulcsfontosságú. A foglepedék lerakódása ellen akkor teszed a legtöbbet, ha antibakteriális hatóanyagot is tartalmazó fogkrémet és szájvizet használsz.

Tudtad, hogy a vérző ínynek nem az erős fogmosás az oka?Három dolog, ami segít az ínyproblémák elleni küzdelemben:

A Colgate Total Pro Gum Health termékcsalád (fogkrém, szájvíz, fogkefe) nemcsak teljes körű ínyvédelmet nyújt, de segít megelőzni a foglepedék képződését és megőrizni fogaid egészségét.

A Colgate Pro Gum Health fogkrém

  • segít akár 88%*-kal csökkenteni az ínyproblémákat,
  • klinikailag igazoltan ápolja az ínyt, segít megelőzni az ínygyulladást, az ínyvérzést és az ínyvisszahúzódást,
  • segít megelőzni a leggyakrabban előforduló szájápolási problémákat, mint például a foglepedék, a fogkő, a fogzománckopás és a fogelszíneződés.

*A Colgate klinikai kutatásai alapján, napi kétszeri használat esetében.

 

A Colgate Pro Gum Health szájvíz

Tudtad, hogy a vérző ínynek nem az erős fogmosás az oka?

  • egyedülálló formulája elpusztítja az ínyproblémákat okozó kártékony baktériumokat,
  • klinikailag igazoltan segít megelőzni az ínyvérzést és az ínygyulladást,
  • az alkoholmentes formulája napi kétszeri használat esetén folyamatosan ápolja az ínyt és a fogakat.

A Colgate Pro Gum Health fogkefe

  • hatékonyan tisztítja a nehezen elérhető helyeket, mint például fogközök,
  • szakértők fejlesztették kifejezetten a foglepedék eltávolítására,
  • gumiszálai masszírozzák az ínyt.

További információk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top