Életmód

Fogyókúrás tabletta ölte meg a fiatal lányt

Interneten rendelt fogyasztószer okozta egy huszonéves lány halálát...

Fogyókúrás tabletta ölte meg a fiatal lánytNem lehet elégszer elmondani: az interneten rendelt gyógyszerek és egyéb készítmények veszélyesek. Ám hiába minden figyelmeztetés, a tragédiák mindennaposak, legutóbb egy 23 éves fiatal lány halt meg egy interneten rendelt fogyasztószer miatt.

Sarah Houston antidepresszánssal vette be a tiltott zsírégetőt, ami később a halálát okozta. Nem tudta, hogy a dinitro-fenol (DNP) nevű hatóanyag milyen durva hatással van szervezetre. A fiatal orvostanhallgató lány 15 éves kora óta bulimiás volt, rettegett a túlsúlytól, ezért nyúlt a tablettához, amiből egyszerre többet is beszedett – írja az angol nyelvű hírportál, a Telegraph. Az anyagcserét felgyorsító pirula azonban végzetes hatással járt, a lány belehalt.

Nem Sarah az egyetlen, további 62 halálesetet szintén ennek a szernek a számlájára írtak. Bár a gyógyszert mint zsírégetőt betiltották, az interneten keresztül mégis elérhető, a hatóanyag ugyanis egy nagyon erős rovarirtó, ami pasztilla formájában a világhálón továbbra is elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top