Életmód

Bázisugrással ünnepelte 102. születésnapját

A bevállalós szülinapos rövidnek találta az élményt.

Miután tavaly, a 101. születésnapja alkalmából végigszáguldott egy kanyonban egy kötélpályán, Dorothy Custer a 102. szülinapjára nyugodt ünneplést tervezett. Nem úgy a családja, akik ebben az évben tandem bázisugrással lepték meg a vagány dédit. Az idős asszony – aki korábban középiskolai tanárként dolgozott, emellett pedig profi szájharmonikás – nagyon örült az ő korában legkevésbé sem szokványos ajándéknak.

Képek: cbc.ca
Képek: cbc.ca

„Nagyon izgatott vagyok, mivel sosem találkoztam ilyen korú hölggyel, aki le akart volna ugrani. De ha meg akarja tenni, állok elébe” – nyilatkozta az ugrás előtt egy tévécsatornának Sean Chuman bázisugró, akivel Dorothy végrehajtotta a tandemugrást egy 148 méter magas hídról.

„Túlságosan rövid volt. Nem is tudom, hogy értünk le ilyen hamar. De rendben volt” – mondta az asszony.

Amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, így válaszolt: „Néha én magam is csodálkozom rajta, de sosem gondolkodtam az éveim számán. Csak éltem, jól éreztem magam, és tettem, amit kellett. Máig sem aggódom a korom miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top