Életmód

Így állnak bosszút az elhagyott szeretők

Nagyon aktívak online feljelentésben.

Sértett szeretők teszik ki a korrupt kínai vezetők online leleplezőinek körülbelül a 15,4 százalékát  – derül ki a Legal Daily című kínai jogi napilap cikkéből. Az újság olyan, 2013-ban kirobbant tipikus ügyeket vizsgált, amelyekben a feljelentők azonosíthatóak voltak nyilvánosságra került adataik révén.

A botrányokat kirobbantók között a legnagyobb arányban, csaknem 26,9 százalékban kereskedők szerepeltek. Az elsődleges célpontok az esetek mintegy 77 százalékában kormányzati hivatalnokok, vezetők voltak. Többnyire sikkasztással, vesztegetéssel és más gazdasági tárgyú visszaélésekkel gyanúsították meg őket.

A lap szakértői úgy vélik, a leleplezők növekvő számban használnak erotikus fényképeket, videókat, amivel a közvélemény számára az átlagosnál figyelemfelkeltőbbé tehetik az aktuális ügyet.

A weblapot a párt központi fegyelmi ellenőrző bizottsága és annak kormányzati megfelelője, az ellenőrzési tárca közösen gondozza. A bejelentőknek névvel és név nélkül is lehetőségük van az információk, dokumentumok feltöltésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top