Életmód

Neked mennyi a reális testsúlyod?

A legtöbb nő naponta áll mérlegre, és szuggerálja a számlapot. Természetesen remélve, hogy szélsebesen halad a korábban kitűzött cél felé. A cél X kg, melyben az X=egy 10 évvel korábbi testsúly, esetleg egy barátnő testsúlya. Pedig sokkal könnyebb és egészségesebb lenne, ha mindenki reális célt tűzne ki. Hogyan? Bloggerünk segít.

Több lehetőség közül választhatunk.

BMI: kg/m²: Ezzel a számolással képet kapunk arról, hogy 10 vagy 20 kilótól kell-e megszabadulnunk. A normál testsúly 18-25 érték között van, efelett már elhízásról beszélünk. Azonban ez sem ad pontos értéket, nem veszi figyelembe a személyes jegyeket, alkati sajátosságokat! Példa: 160 centis vagyok, 70 kg, a BMI ebben az esetben: 27. Min. 6-7 kilót kell leadnom.

Magasság – 110: Ez a képlet elsősorban sportolókra vonatkozik, tehát azokra akik heti min. 5-6 alkalommal keményen edzenek! Ez fontos infó, hiszen nekik az izomtömegük magasabb súlyt enged meg! Ez a képlet sem vesz figyelembe alkati sajátosságokat. Példa: 170 cm vagyok, 170-110=60 kg.

Derék-csípő hányados:A derék-kerület és a csípő-kerület mérése, majd osztása. 0,80 alatt beszélünk normál értékről.

További lehetőségek a Fitneszanyu blogon.

Neked mennyi a reális testsúlyod?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top