Életmód

Ha nem most, akkor mikor? – 75 éves Feldmár András

Ha nem most, akkor mikor? – olvasom könyvében az imént. Igen, ez a kérdése (is) végtelenül egyszerűnek hangzik előszörre. De ülj csak le, bámulj magad elé, és kérdezd meg magadtól: Miért halogatsz?

Mire vársz? Ha nem most, akkor mikor? Feldmár egyszerűen, pontosan szúr be mindig a bordák közé kérdéseivel, megállapításaival. Ha csak egyszer is hallgattál Feldmárt, pontosan tudod, miért szeretik őt tömegek. Borotvaéles logikával világít rá a dolgok lényegére, valódi gondolkodásra kényszerít. Már az idejét sem tudom, mióta olvasom, hallgatom őt. De minden alkalommal rá kell jönnöm, soha a büdös életben nem leszek olyan világosan, egyértelműen jó gondolkodó, mint ő. Mert ő úgy néz rá a problémára, mint egy röntgengép.

Ha nem most, akkor mikor? - 75 éves Feldmár András

Nem az emberre, hanem a problémára, és azt célozza meg. Bátran mond ki olyan mondatokat, amelyekkel bebetonozott sztereotípiákat hasít ketté. Éppen ezért megosztó személye a szakmában. Módszerei mégis sokakban ébresztenek reményt, hogy idült démonaiktól megszabadulhatnak.

A folytatásért kattints az Illúzió caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top