Életmód

Zabbal készült finomságok (x)

A gabonafélék táplálkozásunk alapját adják, így törekedjünk arra, hogy minél több fajtájukat étrendünk részévé tegyük. Így nem csupán tápláló, de színes étrendet is varázsolhatunk asztalunkra nap mint nap.
Nestlé OATS -Ropogós gabonapehely zabbal

A zab például természetesen gazdag béta-glükán rostban, és már 3 g zab béta-glükán napi bevitele csökkenti a vér koleszterinszintjét. Egy adag (40g) Nestlé OATS gabonapehely ennek a mennyiségnek kb. egyharmadát biztosítja.

A béta glükán az élelmi rostok közé tartozó, az emésztőrendszernek ellenálló összetett szénhidrát. Növények és gombák sejtfalában is megtalálható, legjellemzőbb forrása az élesztő és a zab, valamint az árpa. A zabot étrendünkben leggyakrabban zabpehely formájában fogyasztjuk el, így a Nestlé OATS teljes kiőrlésű zabbal segít abban, hogy kiegyensúlyozott reggelinket teljes kiőrlésű zabbal tegyük gazdagabbá.

Nestlé OATS -Ropogós gabonapehely zabbal

A szívkoszorúér-betegség kialakulásában a magas koleszterinszint kockázati tényező. A betegség kialakulásának több kockázati tényezője is van, és a kockázati tényezők egyikének megváltoztatása önmagában nem feltétlenül elégséges a kedvező hatás eléréséhez. Ügyeljünk a változatos, kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra!

Nestlé OATS -Ropogós gabonapehely zabbal

Fogyasszunk napi fél kiló zöldséget és gyümölcsöt, előnyben részesítve a friss, idényjellegű változatokat is. Ezeken belül érdemes kiemelni az almaféléket és a répát, amelyek a zabban található béta-glükánhoz hasonló hatású, vízben oldódó rostokban, pektinben gazdagok. Ezen felül ne feledkezzünk el a jótékony telítetlen zsírsavak fogyasztásáról sem, amelyeket többek között az olajos magvakból, diófélékből is el tudunk fogyasztani. Egy tálka Nestlé OATS zsírszegény tejjel, joghurttal, friss gyümölccsel és diófélével fogyasztva kiegyensúlyozott reggelit ad nekünk. A mindennapi mozgás szintén elengedhetetlen egészségünk fenntartásához, így törekedjünk a sportolásra, a szabadidős aktív tevékenységek beépítésére mindennapjainkba.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top