Életmód

Párkapcsolati kérdések: mikor van itt az ideje az elsőnek?

Bár nem szoktunk beszélni róla, mégis mikor van itt az ideje, hogy igazán eleresszük magunkat egymás előtt. Szó szerint.

Az első randi, az első csók, az első szex – és az első alkalom, amikor elengedünk egy galambot – és ezt még szépen mondtuk – kedvesünk mellett. Mind mérföldkő egy kapcsolat alakulásában. Legalábbis egy vizsgálat szerint az utolsó is roppant fontos.

Kisgyerekkortól arra nevelnek minket, hogy testünk működésének egyes megnyilvánulásait rejtsük el a nyilvánosság elől. Különösen érvényes ez bizonyos altesti működésekre, melyeket szigorúan illetlen dolog nyilvánosan szabadjára ereszteni.

Ha azonban az ember szoros kapcsolatba kerül valakivel, sülve-főve együtt vannak, egy idő után nehéz és kényelmetlen, feszélyező dolog úgy tenni, mintha a mi testünk csupa rózsaillat és fennkölt stíl lenne.  De mikor érkezik el az ideje annak, hogy igazán eleresszük magunkat egy kapcsolatban?

Elsőre persze ajánlott kicsit diszkrétebben is
Elsőre persze ajánlott kicsit diszkrétebben

Egy hiánypótló vizsgálat szerint az emberek 29 százaléka 2–6 hónapot vár arra a bizonyos első alkalomra. Valamivel szemérmesebb az a 25 százalék, akik fél-egy évig tartogatják. A válaszadók ötöde viszont nem sokat lacafacázik: alig pár hetet várnak, mielőtt a másik orra alá dörgölnék az érzéseiket.

Forrás: womenshealthmag.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top