Életmód

Hideg- és melegfront is borzolja ma az idegeinket

Kettős fronthatás, hideg- és melegfront is próbára teszi csütörtökön a szervezetet. Az első márciusi hétvége tavaszi időjárást hoz.

Csütörtökön a hajnali órákban melegfront érkezik, majd éjjel hidegfront alakítja az időjárást. Napközben elszórtan gyenge eső és egy-egy futó zápor kialakulhat, amely mellett többnyire felhős égboltra számíthatunk. Az ország némely pontján hosszabb-rövidebb időre előbújhat a nap. Keleten megélénkülhet szél.

Pénteken csapadék nem várható, inkább a megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. A Dunántúlon több helyen megélénkül, néhol megerősödik a déli szél. Hajnalban északon, északnyugaton még gyenge fagyra lehet számítani, délután 8-13 fok lehet.

Szombaton változóan felhős, csapadékmentes időre készülhetünk, a szél viharossá fokozódhat. A szeles időben délutánra ugyanakkor 20 fok közelébe emelkedhet a csúcshőmérséklet.

Vasárnap ismét beborul az ég, többfelé kell gyenge esőre, záporokra számítani. Élénk, néhol erős lesz a délies szél. Napközben 9-16 fokra van kilátás. A jövő hét első napjaiban többfelé alakulhat ki eső, zápor, emellett a szél is gyakran feltámadhat majd – írja az Időkép.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top