Életmód

Ebben a városban élnek a világ legbecsületesebb emberei

A világ legbecsületesebb városában több millió dollár értékű készpénzt, talált tárgyat adnak le és juttatnak vissza jogos tulajdonosának az ott élők. Hogy melyik ez a város? Meglepődtök, ha eláruljuk.

A Metropolitan Police Department adatai szerint a világ legbecsületesebb emberei minden bizonnyal a japán fővárosban, Tokióban élnek. A helyiek ugyanis több millió dollár értékű talált készpénzt adnak le a tokiói rendőrségen minden évben. Tavaly ráadásul ez az összeg rekodordot is döntött, ugyanis 32 millió dollárnak megfelelő jent adtak le, amelynek háromnegyedét sikeresen visszajuttatták jogos tulajdonosának.

Állítólag a japánok megbízhatóságát a kultúrájukban és az etikai oktatásban kell keresni. A japán gyerekek az iskolában szívják magukba, milyen érzés elveszíteni egy számukra fontos dolgot, és milyen az, amikor a becsületes megtaláló visszaadja nekik.

A tokiói rendőrségen leadott tárgyak és pénzösszeg után egyébként jutalom is jár, nem is kevés. A megtalált pénzösszeg 5-20 százaléka is lehet a jutalom, ha jelentkezik érte a tulajdonosa. Ha pedig három hónapot követően sem hiányzik senkinek a pénz, akkor az teljes egészében a megtalálónak jár – írja a Portfolio.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top