Életmód

Hozd ki a legtöbbet a karácsonyi készülődésből! (x)

A karácsonyról neked is a rohanás az egyik dolog, ami eszedbe jut? A munka mellett a sütés, főzés, takarítás és ajándékvásárlás is a te feladatod? Az idő ilyenkor tényleg aranyat ér, azonban az alábbi pár trükkel könnyedén szert tehetsz értékes szabad percekre.

Tervezd meg a napod!

Tölts pár percet ébredés után még az ágyban, és a takaród biztonságos melegében gondold át a napi teendőket, rendezd őket fontossági sorrendbe! Ha inkább vizuális típus vagy, tarts egy jegyzetfüzetet és tollat az éjjeliszekrényeden, így gyorsan leírhatod, hogy mit mikor fogsz csinálni a következő 12 órában! Ha tisztán átlátod az előtted álló napot, időt spórolhatsz, és nyugodtabban állsz majd neki a feladatoknak.

Ügyintézés okosan

Fizesd be számláidat otthonról, intézd el a nagybevásárlást online, rendelj ajándékokat internetes áruházakból! A világháló egyik csodája, hogy nagyjából mindent elintézhetünk úgy, hogy a lábunkat sem tesszük ki otthonról. Miért ne fordítanánk ezt a lehetőséget arra, hogy más, fontosabb dolgokra több idő jusson? Pár kattintással akár órákat is nyerhetsz, szerintünk érdemes kipróbálni.

Mosás, amire nem kell várni

A legújabb technológiákkal felszerelt háztartási eszközök úgy varázsolják otthonodat ragyogóvá, hogy nem töltöd minden percedet a négy fal között. A Samsung WW80 AddWash mosógépet kényelmesen irányíthatod okostelefonoddal, bárhol is legyél, így amikor hazaérsz egy nehéz munkanap után, ruháid már patyolattisztán várnak rád. A készülék Super Speed funkciójának köszönhetően kevesebb mint egy óra alatt tökéletesen tisztít, így akár a reggeli készülődés közben is letudhatod a mosást, mindezt a mosógép által képzett aktív habnak köszönhetően, energiatakarékos és környezetbarát módon. Sőt, ha mosás közben veszed észre, hogy egy ruhadarab kimaradt, anélkül beleteheted a mosógépbe, hogy leállítanád a készüléket.

 

A kalóriaégetés leghasznosabb módja

Tudtad, hogy egy óra takarítással akár 200 kalóriát is elégethetsz? Már különböző edzéstervek léteznek arra, hogy hogyan lehet a legsportosabban ragyogóvá tenni otthonunkat, ilyen például a kitörésekkel tarkított porszívózás, hasizom-erősítő ablakpucolás vagy törzserősítő teregetés. Kombináld a takarítást a sporttal otthon, így nem kell majd külön edzőterembe menned!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top