Életmód

Sokmilliós fizetésért sincs jelentkező a háziorvosi praxisokra

Van olyan település, ahol helyettesítő orvost sem találnak hónapok óta, máshol pedig már rezidenst is felvennének.

Hatalmas gondot okoz az orvoshiány, a hivatalos júniusi adatok szerint 320 betöltetlen háziorvosi praxis van az országban – írja a Pénzcentrum.

A Pest megyei Törtelen tavaly február óta nem találnak orvost a településre, még a helyettesítéseket sem tudják megoldani. Erről a polgármester írt a Facebookon. Posztjából kiderült, hogy hetente tárgyal orvosokkal, de olyan súlyos az orvoshiány a térségben, hogy képtelenség tartós megoldást találni.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ oldalán több olyan hirdetést találni, amelyekben helyettesítő orvost keresnek. Egy ceglédi felnőtt háziorvosi praxisba nettó 6 ezer forintos órabérért akár rezidenst is felvennének. A legtöbb hirdetésben azonban nem tüntetik fel a bért.

Sok az eladó praxis is, egy Székesfehérvár közelében lévő településen vegyes praxist hirdetnek, amelynek éves bevétele a hirdető szerint évi 16 millió forint. Ehhez négyszobás, kertes szolgálati lakás tartozik, és a hétvégi ügyeletért külön pénz jár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top