Életmód

Ez a cica segített aspergeres kisgazdájának feldolgozni apja halálát

Megérzi, ha baj van.

Jeffrey több mint egy házi cica. Amikor gazdája, Finn hirtelen elveszítette az édesapját egy gyors lefolyású rákbetegség miatt, Jeffrey bizonyította, hogy lehet rá számítani. Mindez egy Asperger-szindrómás kisfiú esetében nagyon sokat jelentett.

Sajnos mindannyiunknak nagyon rövid időnk volt tudomásul venni, hogy Finn apja rövidesen meg fog halni, és egy aspergeres gyerek esetében a legfontosabb dolog az, hogy mindig mindenre alaposan készítsük fel. Akkor már különéltünk egy ideje, és az édesapja halála után Finn végleg hozzám költözött, ami azt is jelentette, hogy iskolát kellett váltania” – meséli Gayle, Finn édesanyja.

Fotó: Cats Protection.

Bár Finn rendszeresen járt és jár terápiára, tavaly nyáron, az apja halála után elhatalmasodott rajta a depresszió. Akkor látta meg Gayle a Coventry Cats Protection oldalán, hogy örökbe fogadót keresnek egy cica, Jeffrey számára. A macska nem mehet ki a szabadba, mert immunhiánya van, viszont a kertben, pórázon alkalmanként sétálhat egyet. Aztán egy napon tavaly decemberben Jeffrey várta haza Finnt. A macska megérti a fiút, nem ítélkezik, és azzal, hogy gondoskodnia kell róla, életcélt is adott neki.

Hiszem, hogy egymást mentették meg. Hiszen egy idősebb, immunhiányos macskát nem sokan akarnának örökbe fogadni. Mennyben köttetett párosítás az övék, és a páros mostanra elválaszthatatlan.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top