Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód

Ez a 14 éves csodagyerek lehet a következő Mozart

A lány tízévesen már operát írt a modern Hamupipőkéről.

Alma Deutscher még csak 14 éves, de már a következő Mozartként emlegetik. A csodagyereknek tartott brit lány már háromévesen zongorázott és hegedült, négyévesen pedig már zenét szerzett zongorán.

Két éve adta elő első hegedű- és zongoraversenyét, tavaly pedig találkozott az akkori osztrák kancellárral, Sebastian Kurzcal és Putyinnal, miután a két politikus meghallgatta az előadását – írja a Hvg.hu a CBS 60 Minutes interjúja nyomán.

Alma Deutscher (Fotó: Wikipedia/Alex Nightingale Smith)

A szülei tudnak hangszeren játszani, de nem zenével foglalkoznak. A lány számára azonban természetes, hogy folyamatosan dallamok szólalnak meg a fejében.

„A szüleim sokáig azt hitték, hogy csak emlékszem a zenékre, amiket korábban már hallottam. Mire mondtam nekik, hogy nem, ezek az én dallamaim, amiket én komponáltam”

– mondta Alma Deutscher.

Tízévesen már operát szerzett, a Hamupipőke feldolgozásával debütált Amerikában. A lány azonban nemcsak tehetséges, hanem nagyon éretten is gondolkozik. A megzenésített meséje nem a klasszikus Hamupipőke, mert szerinte az nincs rendben, hogy Hamupipőke csak azért vonzó, mert picik a lábai.

Ezért a mese főhősnőjéből zeneszerzőt, a hercegből költőt faragott. Hamupipőke igazi modern, kezdeményező nő, és megzenésít egy verset, amit a herceg írt. Ezt előadja a hercegnek, aki azért szeret bele Hamupipőkébe, mert gyönyörű dallamot komponált. Alma Deutscher szerint így sokkal több értelme van a mesének.

A gyerek tanára szerint a lánynak a zenélés az anyanyelve, csak így lehet, hogy ilyen korán ennyire tehetséges legyen. A kritikusok pedig azért is dicsérik a tinédzser zeneszerzőt, mert fiatal kora ellenére nagyon sötét, drámai hangulatokat is képes megjeleníteni a zenéjében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top