Életmód

Betiltotta a szemétkosarakat egy iskola

A nem újrahasznosítható vagy komposztálható hulladékot haza kell vinniük a diákoknak.
szemetes hulladék

Betiltotta a szemétkosarakat egy középiskola Ausztráliában. A diákok csak az újrahasznosítható, illetve a komposztálható hulladékot helyezhetik el az intézmény területén az arra kijelölt gyűjtőkben, minden más szemetet haza kell vinniük.

Az iskola igazgatója, Karen Money elmondta: mindezzel arra akarják ösztönözni a diákokat, hogy kevesebb előre csomagolt dolgot vásároljanak, és az uzsonnájukat is többször használatos dobozban vigyék magukkal. Gyakorlatilag ugyanazt a modellt alkalmazzák, mint a nemzeti parkok.

Az intézmény egy tokenrendszert is bevezet, mely azokat a tanulókat jutalmazza majd, akik a legkevesebb környezetszennyező csomagolást használják. 

Az intézmény fenntarthatósági csapata hat hónapig konzultált a diákokkal és a szülőkkel, akiknek a többsége támogatta a szemétkosarak betiltásának ötletét. Az iskola kiszámolta azt is, hogy tavaly 954 köbméter szemetet termeltek, aminek eltávolítása 13 ezer dollárba került. Ez is meggyőző érv volt az új rendszer mellett.

via

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top