Életmód

Szarvasok szálltak meg egy londoni lakótelepet

A csordát egy helyi fotós szúrta ki. Csendesen heverésztek a fűben.

Egy egész csordára való szarvas szállt meg egy kelet-londoni lakótelepet – írja a Daily Mail. A csendesen legelésző állatokat egy helyi fotós, Keith Ogborne kapta lencsevégre Romfordban.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ogborne azt mondja, a szarvasok biztonságban érzik magukat a városban. „A városlakók puskák helyett kamerákkal veszik célba őket, ezért a szarvasok nem tartanak különösebben tőlük” – nyilatkozta a fotós.

„A vidékiekkel ellentétben a londoniak sosem bántották őket, nem csoda, ha biztonságban érzik magukat – tette hozzá. – Gyakran keresik fel ezt a területet, mert nagyon sok a fa és a park a közelben.”

Ogborne szerint korábban előfordult, hogy orvvadászok garázdálkodtak a környéken, de ez mára teljesen megszűnt. „A környékbeliek minden egyes puskalövést bejelentenek a rendőrségen. Márpedig ők nem lacafacáznak: azonnal lecsapnak az orvvadászokra, hiszen egy eltéved golyó a parkban sétálókat és a kutyasétáltatókat is eltalálhatná” – jelentette ki.

Ogborne fotóit itt nézheted meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top