Életmód

Ilyen egy igazán jó, diákcentrikus tanár

A Vas megyei Vép középiskolájának pedagógusa félévről félévre leosztályoztatja a teljesítményét a diákjaival.

A Zacc Caféblog szerzője tavaly tett közzé egy bejegyzést, amelyben a Vas megyei Vép középiskolájának egyik tanárnőjét, Babai-Mező Dorkát mutatta be az olvasóinak. A poszt most, nem sokkal az idei iskolakezdés után is időszerű, hiszen egy olyan pedagógiai hozzáállást, filozófiát ismerhetünk meg belőle, amely valamennyi hazai tanárnak jó és előremutató példát jelenthet.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Babai-Mező Dorka a vépi Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában tanít, és félévről félévre leosztályoztatja magát a tanítványaival. „Ha én értékelem az ő munkájukat, nekik is joguk van ugyanehhez” – vallja. A tanárnő egy részletes szempontrendszert is kidolgozott a diákjainak az osztályozáshoz. „Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltak, legelégedetlenebbek (jogosan) a »rendfenntartási« képességeimmel. Sokan tartanak őszintének és megbízhatónak, viszont a tananyag érdekessé, a módszerek változatossá tétele terén még bőven van mit tennem” – összegezte az eredményeket legutóbb a Facebookon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top