Életmód

Még Izlandon is melegebb volt reggel, mint nálunk

Mátraházán például 3 fokra ébredhettek az emberek.

Ma reggel szinte az ország egész területén elkélt a sapka és talán még a sál is, hiszen olyan hűvös reggelre kelhettünk, ami még az izlandi időjárással is vetekszik. Rejkjavíkban 12 fokot mértek a reggeli órákban.

A hazai körképet nézve: Mátraházán 3, Egerben, Sopronban, Tiszanánán 5, Budapesten 8 fokkal indult a nap – írja a Blikk.hu.

Délutánra azonban fordul a helyzet, szépen melegszik majd a hőmérséklet, 16-20 fok közötti értékekre számíthatunk. Ettől függetlenül érdemes rétegesen és melegen öltözni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat grafikonja szerint pár napon belül visszatér a jó idő, és lehet részünk indián nyárban, ennek köszönhetően 25-26 fok is lehet a jövő hét elején.

A térségben volt, ahol még zimankósabb napra keltek: a székelyföldi Gyergyóalfaluban mínusz négy fok alá süllyedt a hőmérséklet csütörtök hajnalban, de Csíkszeredában is mínusz 3,9 fokot, Maroshévízen pedig mínusz 3,6 fokot mértek – adta hírül az MTI.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top