Életmód

Szelfizés közben sodorta el őket háborgó folyó, négyen meghaltak

Hat év alatt legalább 259 ember halt meg szelfizés közben, Indiában rendszeresen történnek ilyen balesetek.

Egy indiai család négy tagját sodorta el az áramlás hétfőn, amikor egy dél-indiai folyóban állva próbáltak magukról szelfit készíteni – írja a helyi rendőrség közlése alapján az MTI.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A családtagok hatan voltak, egymás kezét fogva álltak a derékig érő vízben, amikor az egyik nő – egy frissen házasodott asszony – véletlenül egy gödörbe lépett, elcsúszott, és magával rántotta a többieket. Férjének sikerült kimentenie, de a csoport többi tagja, köztük egy 14 éves fiú, odaveszett.

Indiában rendszeresen történnek hasonló balesetek. Májusban hárman haltak meg Hariana államban, amikor egy vonatsínen állva akartak magukról felvételt készíteni. A közeledő vonat elől átugrottak a szomszédos sínpárra, de a másik irányból érkező szerelvény halálra gázolta őket. 2017-ben Karnataka államban ugyancsak hárman egy vasúti hídon fotózták magukat, amikor egy expresszvonat elütötte őket. Ugyanebben az évben egy férfi egy elefánttal akart szelfizni de az állat ormányát a dereka köré csavarva összeroppantotta.

2011 októbere és 2017 novembere között legalább 259 ember halt meg a világon szelfizés közben az Indiai Orvostudományi Intézet (All Indian Institute of Medical Sciences) tavalyi tanulmánya alapján. A statisztikát India vezeti Oroszország, az Egyesült Államok és Pakisztán előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top