Életmód

Elektromos robogóval ment kocsmázni, hogy ne büntessék meg ittas vezetés miatt

Egy 32 éves férfi úgy gondolta, ha ittasan nem ül autóba, ehelyett alternatív közlekedési eszközt választ, megússza a bírságot. Tévedett.

A történet az amerikai Louisiana államban található Houma nevű városban játszódott le, ahol egy Brice Kendell Williams nevű férfi egy áruház elől lopott el egy bevásárlókosárral felszerelt elektromos robogót, hogy azzal induljon a közeli kocsmába – írja az Index. A férfi állítólag így remélte megúszni az ittas vezetésért kiróható bírságot. 

A helyi rendőröket a férfi által kiválasztott kocsmából értesítette valaki, hogy az egyik vendég egy olyan járművel érkezett, amelyet a mozgáskorlátozottaknak tartanak fenn. 

A férfi egy hasonló elektromos robogóval gondolta megúszni az ittas vezetést (Fotó: iStockphoto)

Amikor az egyik rendőr kiszállt a helyszínre, valóban meg is találta a bevásárlókocsit, két jármű közé beparkolva, az italmérésből pedig hamar előkerült a botcsinálta tolvaj is. 

A férfit a helyszínen letartóztatták, a szabadlábra helyezését garantáló óvadék mértékét pedig 2500 dollárban, azaz körülbelül 740 ezer forintban állapították meg. 

Remélhetőleg Williams tanult az esetből, és legközelebb inkább taxit hív, vagy gyalogol. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top