Életmód

Az arany cipőfűzőtől és porszívótól a gyémántos kutyanyakékig – 10 teljesen felesleges luxusajándék

Ezeket ajándékozhatják, akik jó dolgukban már nem tudnak mit csinálni...

Arany cipőfűző

arany cipőfűző

(Mr. Kennedy)

Ősi, kézműves ékszerkészítési technikával készültek a Mr. Kennedy márka műhelyében ezek a 24 karátos arany cipőfűzők. Egyetlen ilyen darab megalkotása 120 órába telik, és összesen tíz párat gyártottak belőle. Ez lényegében meg is magyarázza, hogy miért kerül egy pár 19 ezer dollárba, azaz 5,6 millió forintba.

Szuperpuccos ágynemű

luxuságynemű

(Neiman Marcus)

55 ezer dollárért, azaz közel 16 millió forintért vesztegeti a Neiman Marcus ezt a szuperpuccos ágyneműhuzatszettet. Az összegért, melyből garzonlakást is vehetnék Pest egyik külső kerületében, két garnitúra felnőtt és egy szimpla, valamint egy dupla gyerek ágyneműhuzat-garnitúra, 18 felnőtt és 18 gyerek fürdőlepedő, 18 kéztörlő, valamint ugyanennyi kis törölköző és arctörölköző, 12 steppelt fürdőszobai kilépő, hat vendégtörölköző, 12 textilszalvéta, 12 asztali alátét, illetve 12 koktélszalvéta jár.

Swarovski kristályokkal kirakott hajszárító

swarovski hajszárító

(Prête)

A Prête nevű applikációt üzemeltető cég hozta ki limitált szériában ezt az egészen pontosan 4716 darab, rózsaarany színű Swarovski kristállyal kirakott hajszárítót. A túláradóan glamúros masina ára 10 ezer dollár, vagyis közel hárommillió forint. 

Krokodilbőr esernyő

krokodilbőr esernyő

(Billionaire Couture)

A Forma–1 mogul Flavio Briatore és Angelo Galasso olasz dizájner közösen tervezték ezt a krokodilbőr esernyőt, melyet 50 ezer dollárért, azaz 14,7 millió forintért kínál a meglehetősen beszédes nevű Billionaire Couture, mégpedig olyan férfiak számára – idézzük –, „akik mernek azok lenni, akik lenni szeretnének”.

Precíziós jégkockakészítő

luxus jégkockakészítő

(hammacher.com)

760 dollárért, azaz mintegy 220 ezer forintért vesztegetik ezt a precíziós jégkockakészítőt, mely nem kevesebbet ígér, mint hogy elkészíthetjük vele A Tökéletes Jégkockát. Illetve jéggömböt, és egyszerre csak egyet, de ha már ennyit (és ennyiért) vacakoltunk vele, az legalább a gyártó állítása szerint lassabban olvad el az italban, mint egy átlagos jégkocka.

Arany porszívó

arany porszívó

(GoVacuum)

A GoVacuum alelnöke, Just Haver egy reggel belépett a fürdőszobájába, és aranyló fény vakította el még igencsak pisla szemeit – saját bevallása szerint ekkor fogalmazódott meg benne az arany porszívó koncepciója. Az ötletből mostanra valódi termék lett: a 24 karátos arannyal borított, régimódi vonalvezetésű háztartási gépből összesen 100 darabot gyártottak, és egymillió dollárért, azaz nagyjából 294 millió forintért dobták piacra.

Gyémántos nyakörv

gyémánt nyakörv

(ilovedogdiamonds.com)

Három nagy, 7 karátos, valamint 1600 kisebb gyémánt díszíti az Amour Amour 3,2 millió dolláros, vagyis nagyjából 940 millió forintos termékét, mely gyakorlatilag egy nyakörv, bár sokkal pontosabb, ha brutális luxuskutyanyakéknek nevezzük.

Gombolyag luxuskivitelben

ezüst gombolyag

(tiffany.com)

Bár a Tiffany nyilván elsősorban ékszermárka, de más jellegű termékeket, így parfümöket, valamint lakás- és háztartási kiegészítőket is árul, persze szintén luxuskivitelben. A termékcsalád talán legkülönösebb darabja ez az ezüstgombolyag, melyért nem kevesebb, mint kilencezer dollárt, vagyis mintegy 2,6 millió forintot kérnek.

Zafírpengés borotva

luxus borotva

(Bright Light Ventures)

A platinánál is tízszer ritkább irídiumból, hipoallergén zafírpengékkel készült borotvával célozta be a szőrös gazdagokat az amerikai Bright Light Ventures márka. Az eszközből 99 darabot készítettek, és 100 ezer dollárra, azaz 29,4 millió forintra árazták be. 

Állatbarát trófea

kockás trófea

(Neiman Marcus)

A Neiman Marcus luxusáruházlánc terméke ez a meglehetősen karakteres jávorszarvas-trófea, mely garantáltan leuralja a helyiséget, ahol a falra akasztják. Legnagyobb pozitívuma kétségkívül az, ahogy egyetlen jávorszarvasnak sem kellett miatta meghalnia, mivel kemény habszivacsból, illetve tartósított páfrányokból van, és akrilfestékkel, valamint mohával dekorálták. Az ára 15 ezer dollár, vagyis úgy 4,4 millió forint volt, ameddig lehetett kapni, ugyanis az utolsó darabig elfogyott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top