Életmód

Túl van az idei 50. maratonján a súlyosan pánikbeteg Zoli

A 46 éves férfi évek óta munkanélküli, otthona sincs. Mindennap legalább 30 kilométert fut, hogy oldja a szorongását.

Terápiás célból fut egy 46 éves, súlyosan pánikbeteg férfi – derül ki az RTL Klub Fókusz című műsorának rövid portréfilmjéből. Pápai Zoli betegsége miatt évek óta nem tud munkát vállalni, otthona sincs. „Én elfutok az élet elől” – vallja. Minden nap minimum harminc kilométert fut, hogy oldja a szorongását, az idén már ötvenszer teljesítette a maratoni távot.

A stáb Balatonalmádiban, a hajókikötőnél találkozott vele. „Veszprémből jövök, ez az iskolaköröm – mondja a férfi, aki a zord idő ellenére is nekivágott a harminc kilométeres távnak. – Nekem a futás terápia, nem mondanám sportnak, inkább terápiának, meg lassan már kényszernek. Ha nem indulok el, akkor mindenem fáj” – magyarázza.

Három és fél éve fut, azt mondja, „hétköznapi, civilizált élete” régóta nincsen. Korábban hivatásos sofőr volt, vezetett futárautót és dolgozott a BKV-nál is. Legutóbb buszsofőr volt Veszprémben, de egy nap nem volt képes bemenni a munkahelyére, ezért elbocsátották. „Évek óta nem sikerül megtalálnom azt a helyet, ahova tartozom – mondja. – Talán ezért nem neveztem még futóversenyre sem.”

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top