Életmód

Müller Cecília: „Egyre nagyobb mértékben nő a fertőzöttek száma”

Az országos tisztifőorvos szerint a növekedés stádiumában vagyunk, fokozott fegyelmet kér.

 „Fokozottan, egy kicsit nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek száma. Egyre bővül a kör, a több fertőzött személy több nem fertőzöttnek tudja átadni a betegséget, ez világosan látszik az adatokból. Emelkedő tendenciát tapasztalunk” – jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elmondása szerint jelentős számú fertőzés történt a Pesti úti idősotthonban, már 151-en fertőződtek meg, és heten meghaltak. Az intézményből csütörtökön 126 fertőzöttet – egészségügyi állapotuktól függetlenül – elszállítottak az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.

Müller Cecília a Rózsa úti idősotthon jelenlegi fertőzöttségi helyzetére is kitért: eddig 7 pozitív esetet diagnosztizáltak ott, de várhatóan nőni fog a koronavírussal fertőzöttek száma, mert még tesztelik a gondozókat és a lakókat.

Az országos tisztifőorvos az ország teljes területére ellenőrzéseket rendelt el az idősotthonokban. „Különösen fontos ma ez ebben a helyzetben, hogy pandémia van, és az állapotuk, koruk miatt veszély fenyegeti az ott élőket, nagyon kell rájuk fókuszálni” – indokolta. Sőt az idősotthonokra szóló kijárási tilalom fokozottabb betartását kérte.

 

 

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top