nlc.hu
Életmód

Átvertek egy vesebeteget: pénzt csaltak ki tőle

Pénzzel húztak le egy vesebeteget a hatvani dialízisközpontban

A férfi tavaly év elején elhatározta, hogy a kezelések során megpróbál alkalmi betegtársai bizalmába férkőzni azért, hogy személyes adataikat megszerezve pénzt csaljon ki tőlük.
kórház

A 24. hu írta meg annak a férfinak az esetét, akit csúnyán át akartak verni a hatvani dialízisközpontban.

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emeltek vádat egy vesebeteg férfival és annak élettársával szemben, akik pénzt csaltak ki egy veseátültetésre váró betegtől a hatvani dialízisközpontban.

A vád szerint az első rendű vádlott, egy 40 éves férfi heti rendszerességgel szorult művesekezelésre. Tavaly év elején elhatározta, hogy a kezelések során megpróbál alkalmi betegtársai bizalmába férkőzni azért, hogy személyes adataikat megszerezve pénzt csaljon ki tőlük. A tervezett bűncselekmények elkövetéséhez segítségül hívta büntetett előéletű 29 éves élettársát is.

A tervéhez igazodva tavaly tavasszal egy idős, veseátültetésre váró nő bizalmába férkőzött, akit rövidesen otthonában felhívott, majd férjének orvosként bemutatkozva felajánlotta, hogy pénzért vesedonort tud szerezni a betegsége miatt kiszolgáltatott asszonynak.

Állítását alátámasztva a férjjel olyan bizalmas orvosi adatokat közölt, melyeket betegtársától tudott meg a beszélgetéseik során.

A megtévesztett házaspárt a férfi felszólította: még aznap utaljanak át egy általa megadott számlára 255 ezer forintot, különben nem kerül sor a transzplantációra. Miután a házaspár fizetett, a csaló és élettársa további nagyobb összeget követelt a nyugdíjasoktól, akik ezt már gyanúsnak találták és fizetés helyett feljelentést tettek a rendőrségen.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben pénzbüntetést, míg a büntetett élettársával szemben letöltendő szabadságvesztést indítványozott. Emellett javasolta, hogy kötelezzék az elkövetőket az okozott kár megtérítésére.

Fotó: iStock

A csalók köztünk járnak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top