nlc.hu
Életmód

Kötelező lesz a maszkviselés a kormányablakokban is

A kormányablakokban is újra kötelező lesz hétfőtől a maszkviselés

Valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton az ügyfeleknek és ügyintézőknek is egyaránt kötelező lesz a maszkviselés

November 15-től, hétfőtől valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton az ügyfeleknek és ügyintézőknek is egyaránt kötelező lesz a szájat és az orrot eltakaró maszkviselés – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel. A Miniszterelnökség közleménye szerint az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása és a koronavírus terjedésének csökkentése – írja a 444.hu.

A negyedik hullám alatt a kormány eddig csak a tömegközlekedési eszközökön tette kötelezővé a maszkviselést, illetve november 1-jétől kötelező lett a maszkviselés a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein is. A főváros saját hatáskörében szigorított: így maszkot a tömegközlekedésen kívül biztosan hordani kell még a moziban, színházakban is.

A kormányablakokban is kötelező lesz hétfőtől a maszkviselés

Ügyintéző és egy ügyfél egy kormányablakbuszban Karancskesziben 2021. május 5-én.
MTI/Komka Péter

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint minden zárt téren kötelezővé kellene tenni a maszkviselést. A Magyar Rektori Konferencia csütörtökön a kötelező távolságtartás és kötelező maszkhasználat előírását javasolják a magyarországi felsőoktatási intézményeknek. Korábban már több egyetem is előírta már a kötelező maszkviselést.

Aktuális

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top