nlc.hu
Életmód

Természetes összetevők a fog- és szájápolásban

Gondoltad volna? Ezek a természetes összetevők mind segítségedre lehetnek a szájápolásban

Az aktív szenet és a különböző természetes növényi kivonatokat a szájápolásban is szívesen használják, elmondjuk miért.

A természetes eredetű összetevők népszerűsége a szépségápolás minden területét meghatározza, nem kivétel ez alól a szájápolás sem. Fogkrémeket, szájvizeket is találhatunk már, melyek hatásosságukat természetes növényi kivonatok erejére építik, ezekből mutatunk be néhány kipróbálásra érdemeset.

Aktív szén

A fogápolásban az aktív szén erejét a fogak fehérségének megőrzésében használhatjuk ki. A fogkrémektől elvárt tisztító hatáson felül a fogkrémek segítik a napi szinten a fogakra rakódó elszíneződéseket eltávolítani, például tea vagy kávéfogyasztás esetén jó szolgálatot tesz, ha ilyen fogkrémet használunk. A fogkrémeken felül szájvízből is választhatunk aktív szenet tartalmazót, mely tovább segítheti a fogak fehérségének fenntartását.

dr. Organic Extra fehérítő fogkrém

dr. Organic Extra fehérítő fogkrém

A dr. Organic Extra fehérítő fogkrém aktív szénnel termékben az aktív szénen felül még bioaktív, természetes és biotermesztésből származó növényi kivonatokat is találunk, például aloe vera kivonatot, izlandi zuzmó kivonatot vagy teafa olajat, melyek segítik nemcsak a fogak, de a fogíny egészségének megőrzését is.

Natura Siberica Természetes Szájvíz fehérítő és zománcvédő kuril bambusz-szénnel

Natura Siberica Természetes Szájvíz fehérítő és zománcvédő kuril bambusz-szénnel

A Natura Siberica Természetes Szájvíz fehérítő és zománcvédő kuril bambusz-szénnel amellett, hogy biztonságosan fehéríti a fogzománcot, rendszeres használatával fényesebbé, simább érzetűvé is teszi. A szájvíz ráadásul olyan növényi ásványi anyagokat és szerves kivonatokat is tartalmaz, melyek erősítik az ínyt és védik a fogzománcot.

Aloe vera

Az aloe vera kivonatának jól ismert gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása, mely a szájápolásban az íny egészségének megőrzését segítheti természetes módon. A fogínygyulladás nemcsak fájdalmas lehet, de súlyos esetben fogvesztést is okozhat, ha érzékeny az ínyünk, ügyeljünk rá, hogy megfelelő szájápolókat használjunk.

dr. Organic Fehérítő fogkrém bio Aloe verával

dr. Organic Fehérítő fogkrém bio Aloe verával

A dr. Organic Fehérítő fogkrém bio Aloe verával egy háromszoros hatású fogkrém, nyugtató, fehérítő és fogkő elleni hatással is rendelkezik, továbbá véd a baktériumok ellen is, melyek a lepedék és a fogkő kialakulásának fő okozói közé tartoznak. Bio aloe vera kivonat tartalma mellett ebben is megtaláljuk az izlandi zuzmó kivonatát, valamint escin-t, ami egy vadgesztenyéből származó gyulladáscsökkentő kivonat, és teafa olajat.

Teafa olaj

A teafa olaj fertőtlenítő, baktériumellenes tulajdonsággal bír, mely a szájápolásban a lepedék és a fogkő kialakulása ellen tud hatásos összetevő lenni a fogkrémekben. A fogkő és lepedék nemcsak esztétikailag problémás, de komoly fogágybetegségek okozója lehet, valamint a fogíny gyulladását és sorvadását okozhatja. A rendszeres fogápolással kialakulásuk nagy mértékben késleltethető, de természetesen időnként érdemes célzott fogászati kezeléseket is igénybe venni eltávolításukra.

dr. Organic Fogkrém bio teafaolajjal

dr. Organic Fogkrém bio teafaolajjal

A dr. Organic Fogkrém bio teafaolajjal az otthoni szájápolási rutin során tud segítségünkre lenni, rendszeres használat mellett védelmet nyújt a baktériumok ellen. Nyugtató hatású összetevőinek köszönhetően segít megszüntetni az íny irritációját, mely a fogkőképződés során sajnos kialakulhat.

Kamilla kivonat

A gyógynövény kivonatának gyulladáscsökkentő hatása jól ismert, ám talán még nem gondoltunk bele, hogy e tulajdonságát a szájápolásban is érdemes kamatoztatni: mindennapos használatával megelőzhetjük a fogínyproblémák kialakulását. Ha érzékeny az ínyünk, érdemes a fogápoló termékeket eszerint megválogatni: puha sörtéjű fogkefét választani, fogkrémből pedig olyat, ami az alap tisztításon felül gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Natura Siberica 7 Northen Herbs fluoridmentes 7 gyógynövényes fogkrém

Natura Siberica 7 Northen Herbs fluoridmentes 7 gyógynövényes fogkrém

Natura Siberica 7 Northen Herbs fluoridmentes 7 gyógynövényes fogkrém nemcsak a kamilla kivonatát, de további hat gyógynövényből kinyert alkotóelemet is tartalmaz: biotermesztésű szibériai növényeket, mint szibériai rukkolát, bajkáli csukóka-kivonatot, bio mentát, lóhere-kivonatot, szibériai tippant és bio zsályakivonatot. A fogkrém azok számára is kedvező lehet, akik a fluroidmentes termékeket részesítik előnyben.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top