nlc.hu
Életmód

Kormányablakok már hétvégén is nyitva

Már hétvégén is intézhetők a lejárt személyi okmányok

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.
kormányablak

Május végétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, Pünkösdvasárnap kivételével. Ezeken a hétvégéken kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. A kormányablakok a kapacitásbővítésnek köszönhetően június végéig akár 500 ezerrel több ügyfelet is tudnak fogadni. 

A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatunk.

Ügyintézéssel és várakozással együtt átlagosan 30-60 perc alatt intézhető el az okmánycsere. Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra, akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétvégén, akár hétköznap -, ha a foglalható időpontok már beteltek.

Fontos tudni, hogy a vezetői engedély meghosszabbítása ügyfélkapun keresztül online is intézhető, amennyiben a háziorvos az orvosi alkalmassági engedélyt kiállította. A lejárt forgalmi engedélyek ügyében nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár. 

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Máthé Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top