nlc.hu
Életmód

Dogfishing-jelenség

Dogfishing-jelenség: Óvakodj a kutyával pózoló férfiaktól

Amikor azt hitted, a randik, a társkeresés világa már nem is lehet zavarosabb, egy új és teljesen bosszantó trend érkezett, amely a „dogfishing” nevet viseli.

Hogy mi is ez pontosan? Nos, valójában nagyon egyszerű. A „dogfishing” azt jelenti, amikor egy férfi egy nem hozzá tartozó kutyával pózol egy fényképen, hogy kutyaszerető nőket csábítson el. Lényegében ezek a galád emberek azért használnak kutyákat, hogy vonzóbbnak tűnjenek az interneten – majd miután becserkészték gyanútlan áldozatukat, bedobják a bombát, hogy valójában nem is övék a kutya.

Ellentétben a baljósabb „catfishinggel” (amikor valaki létrehoz egy olyan tökéletes, online személyiséget, aki persze valójában nem létezik, és az ő nevében ismerkedik veled), a „kutyahalászat” a maga megtévesztésében nem veszélyes, de bosszantó. És igencsak hatásos: több tanulmány is felfedezte, hogy a nők vonzóbbnak találják a férfiakat, amikor kutyával pózolnak.

A Match.com felhasználói körében végzett 2014-es felmérés kimutatta, hogy az oldalon több nő keresett olyan férfiakat, akiknek van kutyája, mint fordítva. Néha a nők tudat alatt egyenlőségjelet tesznek aközött, hogy ahogyan egy férfi bánik a kutyájával, úgy bánik majd a partnerével (esetleg a gyerekével) is. Egy 2008-ban elvégzett tanulmány megállapította, hogy ha valakinek kutyája volt, az jelentősen megnövelte azoknak a nőknek a számát, akik hajlandóak voltak a férfinak adni a számukat. Egy másik tanulmány pedig azt is kimutatta, hogy a nők nagyobb valószínűséggel látják a kutyás férfiakat potenciális „hosszú távú” partnernek – mert úgy gondolták, hogy a kutyatulajdonosok felelősségteljesek és gondoskodóak. Egy másik tanulmány, amelyben önkénteseket kértek, hogy értékeljék az embereket fényképeik alapján, kimutatta, hogy nagyobb valószínűséggel látnak valakit boldogabbnak, biztonságosabbnak és kipihentebbnek, ha egy kutya mellett jelenik meg. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a dogfishingről szóló tanulmányok többsége csak férfiakra vonatkozik, de biztosak vagyunk benne, hogy néhány nő is hibás ebben.

kutya és férfi

Fotó: Unsplash

Hogyan lehet elkerülni, hogy a kutyahalászat áldozatává váljunk? Legyünk óvatosak, ha a férfi kutyakölyköket ölelget a képeiken, és ne féljünk érdeklődni a kutyáról is, hogy kiderüljön, van-e turpisság. Fontos az is, hogy mi is a valós életünket reprezentáló profilokat készítsünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top