nlc.hu
Életmód

Idén nagyon rövid lesz a vénasszonyok nyara

Nagyon rövid lesz a vénasszonyok nyara, elviszi egy hidegfront

Szeptemberben az ilyenkor szokásos esőmennyiség két-háromszorosa hullott le. A csapadékos időszak végeztével kapunk egy rövid vénasszonyok nyarát, de nem örülhetünk neki sokáig.

Az elmúlt hetek nagy esőzései hozzájárultak ahhoz, hogy mind a talaj, mind a tavaink vízszintje elkezdett helyreállni. Az október már jóval szárazabban, bár hűvösen indul, azonban néhány nap után elkezdődik némi melegedés, vagyis jön a várva várt vénasszonyok nyara. A következő pár napban még a levegő hőmérséklete nem éri el a húsz fokot, de csütörtökre a helyzet szerencsésen változik, és jönnek a 20-22 fok körüli csúcsokat produkáló, kellemes napok, de az éjszakák így is csípősek maradnak 3-8 fokos hőmérséklettel – derül ki a 24.hu cikkéből.

Vénasszonyok nyara

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Vénasszonyok nyaraként azt a napos, enyhe periódust ismerjük, ami két hideget szállító ciklon között húzódik meg és szeptember végén, október elején érkezik. A leggyakrabban két, két és fél hétig tart, de idén nincs szerencsénk, összesen nagyjából hatnapnyit kapunk belőle, ugyanis október 10-11-én egy hidegfront érkezik hazánk fölé, ami gyorsan véget vet neki. Ezután a 11-16 fokos nappali pluszokat éjszakánként fagypont körüli mínuszok váltják majd, és eső is valószínűsíthető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top