nlc.hu
Életmód

Oroszország címerét használták egy matekfeladathoz egy hatodikos munkafüzetben

Oroszország címerét használták egy matekfeladathoz egy hatodikos munkafüzetben

Címerekkel tanítanak a gyerekeknek a tükrözésről.

Az Oktatási Hivatal által kiadott 6. osztályos Matematika munkafüzetében az Alakzatok távolsága, tengelyes tükrözés témakör egyik feladatánál két címer szerepel, ezek három másolatáról kell eldönteni a tanulóknak, hogy melyik valódi kép és melyik tükörkép. A munkafüzet szerkesztői két címert választottak ki, az egyik Magyarországé, a másik pedig Oroszországé. Hogy miért esett az utóbbira a választás, ez nem derült ki.

A Telex szerint a kiadvány, aminek a fent említett feladata már a Facebookon is feltűnt, 2021-ben kapta meg a tankönyvvé nyilvánítási engedélyt, ami azt jelenti, hogy 2026-ig fogják használni.

Iskolás gyerek feladatot old meg

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Az elmúlt években több tankönyv is bekerült a hírekbe a tartalma miatt, volt, hogy migránsellenes propaganda került a nyolcadikos földrajz munkafüzetbe, van, aki a 11. osztályosok számára készült online nyelvtankönyvben bukkant egy szexista kvízre, egy  a nyolcadikos biológia könyvben a  “homoszexualitásról azt írták, hogy “az biológiai értelemben nem természetes”, abból pedig diplomáciai ügy lett, amikor egy nyolcadikosoknak szóló földrajzkönyvben úgy fogalmaztak meg egy szövegrészt, hogy az azt a látszatot kelti, mintha Ukrajnában jelenleg belháború zajlana. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top