nlc.hu
Életmód

Arcba harapta a kígyó a fotózó férfit

Közeli fotót akart készíteni a pitonról, brutálisan arcon harapta a kígyó

Az ausztrál férfi a saját kárán tanulta meg, hogy egy méretes pitonnal fotózkodni nem ugyanolyan, mint amikor a kedvenc énekesedtől kérsz közös fotót.
Piton

Joey Zayne túl közel merészkedett egy pitonhoz, és az állat nem igazán szívlelte a közeledési kísérletét. Az ausztráliai Carns környékén túrázó férfi egy fa ágán lett figyelmes az ott pihenő méretes kígyóra, és elővette a kameráját, hogy megörökítse ezt a szép pillanatot. Nem sokáig örülhetett neki, ugyanis a piton támadott – írja a ladbible.com.

A kétméteres jószág nem vette jó néven Joey közeledését és egy villámgyors támadással egyszerűen arcon harapta a férfit, véres sebet hagyva maga után. A férfi levette a felsőjét, hogy csillapítsa a vérzést, de a filmezést nem hagyta abba, és bele is mondja a kamerába, hogy az ott látható vér mind belőle jön.

Rendben vagyok, de egészen elképesztő, hogy ez ennyire vérzik

– csodálkozott rá a videón a vér mennyiségére Joey. Ha az ausztrál vadfotózó esete nem lenne elég tanulságos, a szakértők elmondása szerint ha kígyót látunk, jobb, ha minél távolabb tartjuk magunkat tőle. David Walton kígyóeltávolító szakember szerint a kígyóknak nem szokása támadni, kivéve, ha jó okuk van rá, szóval nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ne adjunk nekik egyet. Bár a felvételen látható piton elég félelmetes, és a harapása is méretes, szerencsére legalább nem mérgező, mint számos más ausztrál kígyófajtáé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top