nlc.hu
Életmód

Hat testvért fogadtak örökbe

Hat testvért fogadott örökbe a meleg házaspár

Egy floridai homoszexuális házaspár hat gyermeket fogadott örökbe, akik mind egy anyától születtek.

A Tampa közelében élő Dustin és Daniel Johnson májusban hat gyermeket fogadott örökbe. A gyerekek három és 11 év közöttiek, mind testvérek. Az idei apák napja volt az első, amit együtt töltöttek egy családként.

A házaspár elmondta, hogy 2021-ben, amikor jelentkeztek örökbefogadásra, kijöttek a szakemberek az otthonukba környezettanulmányra, melynek során megkérdezték tőlük, hány gyermekről lennének hajlandóak gondoskodni. „Viccelődve azt válaszoltuk, hogy hat gyerek elférne az autónkban” – mondta el Dustin Johnson. Egy hónap múlva felhívták őket a hivatalból és megkérdezték tőlük, hogy mennyi gondolták komolyan a hat gyereket. Kiderült, hogy hat testvér van szétosztva több nevelőszülőnél, akik mind örökbefogadásra várnak, és szerető otthonra vágynak együtt.

A házaspár nem sokat habozott, rábólintottak arra, hogy mindegyik testvér hozzájuk kerüljön, ám a folyamat több mint két évig tartott, és rengeteg akadályt kellett közben leküzdeniük, amíg idén májusban hivatalosan lezárult az örökbefogadás. Szerencsére azonban már tavaly odaköltözhettek a gyerekek a házaspárhoz, így mostanra már alkalmazkodtak a nyolcfős családdal járó változásokhoz.

Dustin elmondta, hogy az első hetekben a testvéreknek alkalmazkodniuk kellett ahhoz, hogy újra együtt éljenek egymással. „Maiának rá kellett jönnie, hogy a fiúk nagyon büdösek, Isaiah-nak pedig azzal volt a legnagyobb gondja, hogy a kétéves húga széttörte a LEGO-készleteit – emlékezett vissza. – Szóval volt néhány konfliktusuk, amíg újra megszokták egymást, de mindannyian nagyon boldogok, hogy együtt lehetnek.”

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top