nlc.hu
Életmód
Nyilatkozott a túszul ejtett magyar lányok anyja

Megszólalt az Izraelben elrabolt magyar lányok édesanyja: „Szörnyű napokat élek meg, nyugtatókkal alszom”

Több mint két hete nem tud semmit a gyerekeiről.

Nem tud enni és aludni az Izraelben élő magyar édesanya, akinek a 8 és 15 éves kislányát a Hamász terroristái hurcolták el. Majan Zin – aki több mint két hete nem tud semmit a gyerekeiről – interjút adott a Tényeknek.

magyar túszok,

Maja Zin (balra) és a két kislánya a Hamász által közzétett felvételen (jobbra) – Forrás: TV2 / Tények – videó

Benjamin Netanyahu Izrael miniszterelnöke vasárnap találkozott a túszok családtagjaival, köztük Majannal, a magyar állampolgár édesanyával, akinek a két kislányát október 7-én rabolták el a terroristák. Az anya azt mondta a Tényeknek, hogy folyton a gyerekeire gondol és együtt érez a többi családdal. „A legtöbbször szörnyű napokat élek meg. Van, amikor jobban viselem a történteket, de tudom, hogy erősnek kell lennem a lányaim miatt. Keveset eszem, néha nyugtatókkal alszom, de ami tőlem telik, mindent megteszek, hogy viszontláthassam őket” – mondta.

Az édesanya azt is elárulta, hogy a videó óta, ami az elrablásukról készült, semmit nem tud a gyerekekről. Utolsó képe a 15 éves lányáról az, amit a terroristák feltöltöttek az internetre. Ezen a lány egy matracon ül pizsamában valahol Gázában, a képre azt írták: „Felöltöztettük, kész az imára.

Az izraeli hadsereg miközben támadja a Hamászt, a túszok kiszabadításán is dolgozik. Szerintük azért van ennyi áldozat, mert a Hamász terroristái a civileket élő pajzsként használják.

A Hamász fegyveresei október 7-én indítottak meglepetésszerű támadást Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 230 embert elraboltak és túszként tartanak fogva a Hamász vezette palesztin területen. Az iszlamisták mostanáig négy túszt engedtek szabadon, két amerikai állampolgárt, valamint két idős, izraeli nőt.

A Hamász két nappal ezelőtt azt közölte, hogy kész elengedni a túszokat az izraeli börtönökben fogva tartott összes palesztin szabadulásáért cserébe. „A kezünkben lévő nagyszámú ellenséges túsz szabadulásának az ára minden (palesztin) elengedése az izraeli börtönökből. (…) Ha az ellenség egy csapásra le kívánja zárni a fogvatartottak kérdését, mi készek vagyunk erre. Ha szakaszonkénti eljárást akar, arra is készen állunk” – közölték. 

Kiemelt fotó forrás: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top