nlc.hu
Életmód

Hatalmas borravaló

Több millió forintnyi borravalót hagyott a kávézóban egy férfi

A férfi készségesen el is árulta, miért döntött így.

A Chicago közelében lévő Benton Harbor abszolút nyugis hely, a Michigan tó partján. Egy Mark nevű férfinak nemrég mégis sikerült felkavarnia az állóvizet, pusztán csak azzal, hogy beült egy kicsit enni-inni a városközpontban lévő Mason Jar Caféba – írja a The Hill. Miután Mark elfogyasztotta az általa kikért dolgokat, kapott egy 32 dollár 43 centről szóló számlát. Ő azonban

úgy határozott, hogy kicsit többet fog adni,

Több millió forint borravalót hagyott a kávézóban egy férfi

egészen pontosan 10 000 dollárral lepte meg a pincért, ami jóval több, mint három és félmillió forint borravaló. A pincér korrekt volt, azonnal jelezte, hogy szerinte itt valami tévedés történt. A Mark nevű férfi viszont megnyugtatta, hogy minden a legnagyobb rendben van, a pincér

elteheti a tízezer dodót, mivel valóban ennyit akart adni.

Ezután pedig azt is elárulta a teljesen megdöbbent vendéglátósnak, hogy mi is az oka elképesztő nagylelkűségének. Mark egy barátja temetésére érkezett Benton Harborba és ezzel a gesztussal akart megemlékezni elholt szerettéről. Nagy szerencse, hogy a fizetőpincér is korrekt volt: szólt a többieknek is, így a borravalót kilencfelé dobták szét. Így pedig minden dolgozó nagyjából 1100 dollárt, átszámítva 400 ezer forintot kapott a gáláns vendégtől.

Arra a kérdésre, hogy mennyi időbe telik egy hasonló helyen 10 000 dollár borravalót keresni, a pincér elnevette magát és azt mondta: 

„Sok-sok-sok hónapba”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top