Életmód
Szponzorált tartalom

Ami ma már egyáltalán nem tabutéma: a férfiak és a plasztikai műtétek

Néhány évtizeddel ezelőtt még tabutémának számított, mára már egyszerű tény: Hollywood után már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a férfiak körében a plasztikai műtétek. Mik a legnépszerűbb és a leggyakoribb beavatkozások, amiket a férfiak kérnek? Eláruljuk!

A világ legismertebb, plasztikai sebészeket tömörítő szervezete, az ISAPS adatai szerint a férfiak főként a szemhéj-, mellbimbó- és orrplasztika, valamint a zsírleszívás és a hajátültetés iránt mutatják a legnagyobb érdeklődést.

A becslések szerint pedig a plasztikai beavatkozások iránti igény csak tovább nő a következő években: a Grand View Research Inc. piackutató cég előrejelzései alapján 2025-re 43,9 milliárd dollárra hízhat a piac. Magyarországi viszonylatban a piac méreteiről nem állnak rendelkezésre pontos adatok, a sebészeknek ugyanis nem kötelező nyilatkozni a beavatkozásokról, de az egyértelműen kitűnik, hogy egyre több férfi fordul problémájával plasztikai sebészhez.

Férfi plasztikai műtétek: ezek a legproblémásabb területek

A legnépszerűbb plasztikai beavatkozások listáját a hajbeültetés vezeti, de a férfiak nem csak ezt kedvelik. Dr. Gacs János, a Budapest Plasztikai Intézet orvosa szerint a menedzserek körében mostanság az ún. „lunch-time treatment”, az ebédidőben végzett beavatkozások, mint például a botox, a hónalji izzadáskezelés vagy a hialuronsavas ránctalanítás a legnépszerűbbek, de azt nem árt tudni, hogy egy ránctalanító kezelést 3-6 havonta meg kell ismételni. Ezek azonban a műtét nélküli kezelések.

A férfiak leggyakoribb problémája a deréktájon vagy a mellkas területén megjelenő zsírpárnák, amit sokszor sportolással és diétával sem lehet eltüntetni. Ezen az állapoton pedig az évek múlása csak tovább ront: a kor előrehaladtával a férfiak kötőszövetei elveszítik a rugalmasságukat, és a korábban feszes has, mellkas és a karok petyhüdtté válnak.

A leggyakrabban végzett plasztikai műtétek a férfiaknál a gynecomastia, vagyis a nőies emlők korrekciós műtétje, valamint a hasplasztika, az orrplasztika és a szemhéjplasztika. Gyakori még, hogy fogyás utáni korrekcióra érkeznek a férfiak.

Mellük formája nem csak a nőknek okoz gondot, sok férfi keresi fel a plasztikai sebészt azért, mert túl nőies formájúnak tartja ezt a testrészét. A jelenséget gynecomastiának nevezzük, okozhatja hormonális probléma, elhízás vagy a testépítéshez kínált kémiai szerek túlzott használata. A megoldás a gynecomastia mellkisebbítő plasztikai beavatkozás, melynek során a felesleges szöveteket eltávolítjuk” – olvasható a Budapest Plasztikai Intézet (https://budapestplasztika.hu/hu) oldalán, ahol az is kiderül, hogy a beavatkozás után a betegnek elég egy éjszakát a kórházban tölteni, az első két hétben fontos kerülni minden megerőltető fizikai tevékenységet, de ezután a páciens fokozatosan visszatérhet korábbi életritmusához, három hét után pedig már a könnyű testmozgás is megengedett.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top