nlc.hu
Ezo
Szerzõdés az ördöggel

Szerzõdés az ördöggel

Asztrológus a horoszkópból látja, hogy ki, miért adhatja el lelkét a Plútónak, vagyis az ördögnek. De azt már nem tudja megmondani, milyen módon kell ezért majd fizetni.




Hiszen alig akad olyan ember, aki annyira élénk fantáziával rendelkezne, mint amilyen sokszínű az élet.

Az ördög nem közelít meg senkit magától, csak ha hívják. Ám, aki szerződést köt vele, számíthat rá, hogy bármikor kérés nélkül megjelenhet. Nincs többé zárt ajtó előtte, és az árat mindig keményen fizetteti meg. De nem fekete patásként érkezik, hanem olyan személy alakjában, aki ördögi tulajdonságokkal rendelkezik, és aki hatalmas ütést mér a szívre.

A szégyenletes gyermekkor

Ildi alkoholista szülei és a nyomor elől tizenkét éves korában a nagynénikéjéhez szökött. Irén nénit csodálta, és szerencsés nőnek tartotta. Az asszony, mint gyors- és gépíró, egy pártbizottságra került, ahol az öreg párttitkár a hóna – és a szoknyája – alá nyúlt. A titkárnőjévé és az ágyasává tette, Irén pedig élvezte az életet. Kitelepített család villájában lakott, annyit költött, amennyit nem szégyellt, nyaranta pedig eljutott a tengerhez. Gondja csak annyi volt, hogy titokban tartott szeretőnél több nem lehetett.

Ildi a nehéz gyermek- és a gondtalan tinédzserkor után egyetlen célt tűzött ki maga elé: jól férjhez menni, bármi áron! Tudatosan csak olyan férfiak társaságát kereste, akiknek sok pénzük volt. Szüreti mulatságon ismerkedett meg Ferivel, a Svédországban élő magyar üzletemberrel, aki harminc évvel volt idősebb nála. Amint a társaság tagjai hajbókolni kezdtek a menyétképű férfinek, Ildi a zsigereiben érezte a gazdagságot, a jólétet. Az öreg közelébe furakodott, és gátlástalanul felkínálkozott neki a felesége és a lánya szeme láttára.

Korty a szerelmi bájitalból

Amikor Feri a Hilton szálló lakosztályába invitálta, Ildi szinte repült a boldogságtól. A luxus, az előkelő világ csillogása elvarázsolta. Ám amikor a pókhasú, pálcikalábú férfi először lihegett rajta izzadtan, mégis úgy érezte magát, mint akit a csiga mászott meg. Régi mocskos emlékek tolultak fel a lelkében, amelyeket kislányként akkor élt át, amikor reggelente a borgőzös szobában, részeg szülei mellett ébredt. Visszafojtott könnyei szorították a torkát, de már belekortyolt a legősibb szerelmi bájitalba, a pénzbe, és megkötötte a szerződést az ördöggel. Azt mondta Irén néninek, hogy nincs olyan ár, amelyet Feriért ne fizetne meg.

Feri felesége nem akart válni, ám amikor Ildi állapotos lett, belátta: nincs jövője a közel három évtizede tartó házasságuknak. A férfi vagyona ugyan a válás után megcsappant, de még így is sok maradt. Babi és Jocke megszületése után Ildikó úgy élte az életét, mint egy királynő. Fürdött az előkelőségben, élvezte a pénz adta hatalmat és biztonságot.

Az ördög koppantása

Aztán a kislánya nyolcadik születésnapján az ördög bekopogtatott hozzá, és kérte a korábban megkötött szerződésük árát. Ildi rajtakapta a férjét, amint a saját kislányukat szexuálisan molesztálta. Majd kiderült, hogy apuci a pedofil hajlamait nem először elégítette ki, és nemcsak a saját gyermekével.

Ildit az ideg-összeroppanás után hónapokig kezelték egy klinikán, majd elvált a férjétől, és felfoghatatlanul sok pénzzel, több mint másfél milliárd forinttal lett gazdagabb. Viszont ugyanolyan mocskosnak érzi magát, mint gyerekként a guberáló szüleivel. Ám most nem a ruhája, a haja, hanem a lelke szennyeződött be. Emlékszik arra, mit mondott Irén néninek, de nem gondolta, hogy ez a szerződése az ördöggel. Mint ahogy azt sem képzelte, mégis lehet olyan ár, amelyet semmiféle gazdagságért ne adott volna meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top