Ezo

Az új irányok hete

Szeptember első hetében a munka és az egészségünk kerül előtérbe. Mindkét életterületen eljön az ideje a megújulásnak, és mindkét életterületünkön lehetőségünk lesz arra, hogy pozitív változásokat indítsunk el. Csak rajtunk áll, élünk-e ezekkel a lehetőségekkel!

 heti hétindító cikkünkben semmi mást nem teszünk, mint eddig: csodálattal adózunk az asztrológia ősi bölcsességének. A heti hasznos tanács röviden így szól: törődj magaddal, törődj a fizikai önfenntartásoddal. Lássuk, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban!

 

https://www.facebook.com/PinkPetraPhotography
PinkPetra Photography

Mindaz, ami téged szolgál: a munka és az egészség

Az asztrológia szemléletében a munka-pénzkereső tevékenység és az egészség-betegség témaköre egy területre esik. Érdekes módon (az ősi bölcsesség példájaként) sem a pénz, sem a karrier, életfeladat, hivatás területe nem esik egybe az általános munka-egészség házzal. De hogy kerül egy analógiasorra a munka és az egészség témaköre az asztrológiában? Nagyon egyszerűen: minden asztrológiai analógiasor mögött egy azonos gondolat húzódik meg. A Szűz jegye például analóg az élettel, mindazzal, ami életben tart, azzal, amit azért teszünk, hogy életben maradjunk. Így kerül a Szűz analógiái közé a munka, azaz a létfenntartásért végzett tevékenység, amely évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt még jóval egyértelműbb analógia volt: amit megtermeltél vagy levadásztál, azt megetted, és életben maradtál. A mai modern pénzkereseteknél elveszni látszik ez a nyers analógia, de azért pontosan értjük a munkánk és a létfenntartásunk kapcsolatát. Ugyanígy jön képbe az egészség mint az élet egyik legfontosabb kifejeződése. Ahhoz, hogy éljünk, dolgoznunk kell, és törődnünk kell az egészségünkkel.

Újhold a Szűzben: találj új irányokat az életedben

Csütörtökön újhold lesz a Szűzben. A Nap és a Hold együttállása, vagyis az újhold mindig az újrakezdés ígéretét hordozza magában. Ez az a pillanat, amikor megszületik a következő holdhónap. Mi pedig minden egyes újholdkor újradefiniálhatjuk magunkat, új utakat kereshetünk. Minden újholdnak van egy specialitása. A Szűz újholdé elsősorban a munkahelyi megújulás és az egészségmegőrzésünk újragondolása.

Ezen a héten próbáld megválaszolni magadnak ezeket a kérdéseket:
– Mennyire vagyok elégedett az életemmel?
– Hogyan lehetnék boldogabb?
– Mi az az apróság, amit már ma megtehetnék, hogy elégedettebb legyek?
– Milyen a munkám?
– Hogyan lehetnék jobb a munkámban?
– Hogyan szerethetném meg a munkámat? (Igen, ez főleg akkor kérdés, ha új munkára vágysz!)
– Mi az az apróság, amit már ma megtehetek, hogy jobb legyen a munkám, a munkahelyem?
– Milyen az egészségem?
– Hogyan élhetnék egészségesebben?
– Hogyan szerethetném meg a testemet annyira, hogy többet tegyek érte?
– Mi az az apróság, amit már ma megtehetek az egészségemért?

A Szűz újhold üzenete: haladj apró lépésenként!

Ha megválaszolod a fenti kérdéseket, könnyen rájöhetsz, hogy elég apróságokat megtenned ahhoz, hogy változzanak a dolgok veled. Elég naponta egy-egy apróságot máshogyan csinálni, mint eddig, és nemsokára azt veheted észre, hogy minden változásnak indul körülötted. Ez a Szűzben megszülető újhold legfontosabb üzenete: az, hogy szisztematikus munkával, apró lépésenként bármit elérhetsz. Különösen akkor, ha az életedről, az életben maradásról van szó. Hányszor volt úgy, hogy azért nem kezdtél el egy diétát, azért nem vágtál bele a sportolásba, azért nem végezted teljes erőbedobással a munkádat, mert az túl nagy váltás lett volna? Az igazság azonban az, hogy a világ folyamatosan változik. Ha valamit éppen csak annyi erővel csinálsz, amennyivel tegnap azt még fent lehetett tartani, akkor az a dolog ma hanyatlásnak indul. Ha túl nagy energiával vágsz bele valamibe, akkor nemsokára elfogyhat belőled a szufla, és ismét abbahagyod a változásokat. A változások akkor válnak valódivá, és akkor kezdenek el hatni az életedre, ha lassan, folyamatosan hozod létre őket. Több fizetést szeretnél? Helyes! Tegyél érte! De ne (csak) azt tedd, hogy fizetésemelést kérsz. Inkább kapcsolj rá a munkára, vagy iratkozz be egy továbbképzésre. Ha minden nap teszel valamit azért, hogy jobb munkád legyen, hamarosan megváltoznak a munkakörülményeid, vagy új állás talál rád.

Egészséges szeretnél lenni? Nosza, rajta! Nézd meg, mi az, amit a legegyszerűbben megtehetsz ezért. Lehet, hogy először a megszokott vacsorát cseréled le egy egészségesebbre, vagy a cukrozott üdítő helyett a vizet választod, esetleg elmész egyet sétálni a természetbe. Olyan apróságok ezek, amelyek hosszú távon segítenek egészségesebbé válnod. A változásokhoz vezető apró lépések elkezdéséhez pedig ideálisabb alkalmat sem találhatnál, mint a hét közepe, amikor a csütörtöki Szűzben álló újhold ereje a legerősebb lesz.

 A hét gondolata: „Egyszer egy barátom együtt üldögélt két legjobb barátjával, akikkel átbulizta a hatvanas éveket. Este tíz körül hazajött a pár huszonéves lánya, meglátta őket a kanapén és kifakadt:
– Annyira unalmasak vagytok! Soha nem mozdultok ki!
Amire mind a hárman egyszerre válaszolták:
– Eleget voltunk kint. Most bent vagyunk.” –
Marianne Williamson

 

Változtatnak a Bikák, szünetet tartanak a Vízöntők – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok csak egy lehetőséget látnak maguk előtt, de lehet, hogy ez az egy lehetőség megnehezíti az életüket, a valódi megoldást pedig máshol kellene keresniük. A Bikák utazni vágynak, de ez a vágyuk valószínűleg csak a változás iránti igényük kifejeződése. Érdemes lenne most változtatniuk. Az Ikrek pozitív meglepetések sorát tapasztalhatják meg, különösen akkor, ha már kezdenek feladni minden reményt. A Rákok most megmutathatják a világnak és önmaguknak is, hogy milyen kitartóak, és milyen komolyan veszik a céljaikat. Az Oroszlánok a legszívesebben mindenkinek a nyakába ugranának, hiszen ezen a héten több jó hír is eljuthat hozzájuk. A Szüzek most a munkában és a családban is jól teljesítenek, a dicséreteket pedig a szüleiktől és a főnöküktől is besöpörhetik.

A Mérlegek hajlamosak lesznek a könnyebbik utat választani, pedig lehet, hogy egy nyílt konfrontáció, illetve annak a szeretetteli megoldása többet segítene a céljaik elérésében. A Skorpiók úgy érezhetik, hogy egy kicsit idegen világba csöppentek: most mindenkinek furcsák a reakcióik, és sokan kiszámíthatatlanok a számukra. A Nyilasok végre megszabadulhatnak egy rossz szokástól és meggyógyíthatnak egy beteg kapcsolatot. Igaz ez talán nem is az ő kapcsolatuk. A Bakok szívből nevetnek a héten, és a humorukat hihetetlenül sokan értékelik most. A Vízöntők egy kis szünetre vágynak, és a hét második felében meg is kaphatják ezt a szünetet. Persze a pihenés nem jelenti azt, hogy ne járna az agyuk folyton. A Halaknak sikerül úrrá lenniük az időzavarukon, és végre úgy érezhetik, hogy teljesen a kezükben tartják az időbeosztásukat. Persze ehhez egy jó naptárra is szükségük lesz!

Az új irányok heteArató Mónika: Lélekcsemegék

A kötet alcíme, „Mindennapi kísérőid a teljesség és a boldogság felé vezető úton”, nem is lehetne pontosabb. 365 +1 kísérőt találunk ebben a könyvben, amelyek mind abban segítenek bennünket, hogy megérkezzünk oda, ahonnan valójában sohasem mozdultunk el: a teljességbe és a boldogságba. A lélekcsemegék abban támogatnak, hogy ne hagyd magad befolyásolni a negatív események és hatások által. Olvasásukkal nő az önbizalmad, fejlődik az intuíciód, és könnyebb lesz döntéseket hoznod.

 

Az új irányok heteEzt már olvastad?

Heti holdnaptár szeptember 2-től – Székelyhidi Ágnes asztrológus sorozata
Heti asztrovideó: Csak csütörtökig kell kibírni! – R. Kövér Balázs asztrológus sorozata
A váratlan meglepetések ideje: szeptemberi horoszkóp
Nagy szerelmi horoszkóp

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top