Aktuális

Csak semmi szélsõség!

A harmincnyolc éves Dobák András – a TESCO humánpolitikai igazgatója – sarkosan fogalmazva több, mint tizenhatezer ember fõnöke. Valószínûleg már megszámlálni sem tudja, hány állásinterjút készített életében.







Dobák András – a TESCO humánpolitikai igazgatója



– A jelentkezők külső megjelenése legalább olyan változatos, mint maguk az emberek – tárja szét a karját mosolyogva. – Jöttek már hozzánk talpig feketében (öltönyben, kosztümben), szakadt farmerban, majdnem-kisestélyiben és szuperminiben. De olyan meglepetést nem tudtak okozni, mint a fényképes jelentkezések! A világért sem akarom a hölgyeket bántani, de az osztályunkon keringenek anekdoták olyan önéletrajzokról, amelyek mellé tengerparti (bikinis) fényképeket mellékeltek a pályázók.
– Vannak olyan munkakörök, amelyekhez bikinis fénykép dukál!
– A lényegre tapintott! Ebben a ceremóniában az a legfontosabb, hogy a munkakör és a jelentkező összhangban legyen! A bikinis hölgyek nem mérték fel, milyen állásra jelentkeznek! Nálunk nemigen tudok olyan beosztást, amelyikhez tengerparti fotó illene… De sok állásunk elnyeréséhez elegáns kosztümben vagy öltönyben kell harcba szállni… Persze vannak olyan beosztások is, amelyekhez jobban illik egy normális farmer. A túlöltözés sem jó! Szerintem az extrémet, a „túlt” kell elkerülni! Bizonyos munkakörökben – bármily furcsa – épp az öltöny és a kosztüm a „túl”… Például a kreatív stúdiók munkatársai vagy a számítógépes szakemberek csak a legritkább esetben vesznek fel öltönyt vagy kosztümöt…
– A „kerüljük a túlzásokat” alapelv a hölgyek sminkjére is kiterjed?
– Tapasztalatom szerint a szélsőségeket kerülni kell! Mert megosztanak. Egyeseknek tetszik, másoknak nem. Ráadásul minden munkahelynek – azon belül az egyes területeknek is – megvan a maga stílusa. Ahogy az egyes embernek is. Aki ragaszkodik a szélsőséges extravaganciához, az ne jelentkezzen „kosztümös-öltönyös” állásra, mert nem fog beleilleni a csapatba! Az interjú készítői nemcsak a végzettséget, a rátermettséget figyelik, hanem azt is, hogy a jelentkező illeszthető-e a befogadó közösséghez.
– Sok a szép – elegáns – nő minálunk. Előny vagy hátrány a szépség, a jólöltözöttség?
– Az első benyomás fontosságát nem lehet elvitatni. De csak(!) erre építeni nem érdemes! A cégünk legfelsőbb vezetői között két hölgy van. Elegánsak, csinosak, kellemes megjelenésűek, de tudják, a külsejük szükséges, ám nem elégséges feltétel a sikerhez! Ahhoz több kell: tehetség, kreativitás, megszállottság, szorgalom. Szerintem erre gondoljanak az állásinterjúra induló hölgyek!






A hét témája a Nők Lapjában: Szépeknek áll a világ?
Az élet nem igazságos. Kit többé, kit kevésbé kellemes külsővel áld vagy ver. Mindig sejteni lehetett, hogy így van, az utóbbi időben számos tanulmány is igazolta: a szépeknek áll a világ. A munkaerőpiacon pedig a helyzet egyre csak fokozódik… A nagyobb cégek szinte gyűjtik a jó megjelenésű embereket: a magas, karcsú és szabályos arcú nők és férfiak – a jelek szerint – könnyebben kapnak állást, nagyobb karrier vár rájuk, sőt, állítólag több fizetést vihetnek haza. De még sincs minden veszve?


A témához kapcsolódó további írások:
A “problémás” munkaerő
A siker titka
Esély az Életre




A témáról bővebbet a Nők Lapja június 1-jén megjelenő 22-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top