Aktuális

„Kell szállás, repülõjegy, és lesz pasi is!”

Úgy látszik, a nagy átlag számára ma hazánkban, szinglinek lenni még mindig ciki. Az egyedülálló nõk épp ezért szívesen utaznak külföldre, hogy onnan szuvenírként férjet, barátot, társat hozzanak haza.




– Amint vége a nyári szezonnak, a barátnőmmel Kubába utazunk, szigorúan pasiügyben – jelenti ki határozottan a harmincöt éves Emese. A fodrászlány terve egyszerű: ahogy elkészítette az utolsó esküvői kontyot, repülőjegyet vált a salsa hazájába. Ott napokon belül megismerkedik egy szimpatikus, tejeskávébőrű fiúval, aki istennőként imádja majd. Pár hónapon belül Magyarországra repíti, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

– Az egyik kuncsaftomnak bejött. Ő mesélte, hogy rengeteg európai lány csinálja ezt: itthon képtelenek normális férfit fogni, egyik csalódásból a másikba zuhannak, vagy már évek óta egyedül vannak, mint én. Elutaznak Kubába, ahol a fiúk odavannak a fehér csajokért, ráadásul szívesen elkerülnének az országból, így nem nehéz velük összejönni. És hosszú távon gondolkodnak, nem csak egy turnusra kell nekik a nő, mint mondjuk, sok görög fickónak, mert rájuk is iszonyúan ugranak a csajok, hidd el, nem csak az Adoniszokra! Tavaly Korfun voltunk, ott mesélte egy negyvenes férfi, akivel jóban lettünk, hogy hozzá jövő héten repül vissza egy lány, aki a múlt héten utazott el, és most is egyszerre két magyar nővel randizgat, akárcsak (nem túlzok!) az összes barátja. Közülük a legtöbb maximum egy nyárra keres barátnőt, úgyhogy nekik még jól is jön a több ezer kilométeres távolság.

Bea viszont tavaly télen ment el Varaderóra, a tengerparton ismerkedett meg Javierrel, aki szeptemberben fog Budapestre költözni. Először csak fél évre, de szerintem Bea nem engedi ki a karmai közül. Főleg, mert állítólag olyan figyelmes szerető, amilyen csak a mesében van. Udvarias, kedves, állandóan bókol a barátnőjének. Az e-mailjei csöpögnek a szerelemtől. Ideköltözik, talál valami munkát, de ha nem, az sem baj, Bea el tudja tartani – ez a pasi megéri. Szóval, arra gondoltam, ha neki sikerült, nekem miért ne menne? Kicsit még csinosabb is vagyok, mint ő, és mióta megszületett a Terv, hetente háromszor edzőterembe járok. Kell nekem most már egy igazi férfi: gyereket szeretnék, és semmi kedvem tovább szenvedni azokkal a csődtömeg fickókkal, akiket itthon megismerhetek.

Szingli-út van, szingli nincs?





– Nem csodálkozom, hogy Emese csak a keresztnevét engedte leírni – mondja Novinszkiné Steiner Kriszta, a Coral Tours irodavezetője. – Tapasztalataim szerint a nagy átlag még mindig nem szívesen vállalja, hogy magányos, társat keres, és abban reménykedik, hogy esetleg egy utazás során rátalálhat élete párjára. Külföldön ezzel szemben évek óta óriási üzlet és abszolút elfogadott a „szingli-ipar”. Ez adta az ötletet, hogy – mivel igény itthon is lenne rá –, miért ne szerveznénk kifejezetten szinglikre specializált utakat?

Négy típusút állítottunk össze. Ajánlunk olyat, ami pusztán abban különbözik a többit úttól, hogy az utazónak biztosan megígérhetjük, nem ő lesz az egyetlen egyedülálló, társ nélküli a tizennyolc pár mellett, hiszen az biztosan tönkretenné a hangulatát. Ezenkívül mentesítjük az egyágyas felár alól, ugyanis a magányosokat legtöbbször még ezzel is „büntetik”.

Szervezünk utakat gyerekes egyedülállóknak – ezek a legnépszerűbb szingli-útjaink, ide bátran jelentkeznek, mivel elképzelhető, hogy az apuka „csak épp nem ér rá”, ezért utazik az anyuka a gyermekkel. Kínálunk viszont szingli társas- és társkereső utakat is, az előbbinél – bár a résztvevők egyedül érkeznek – az utazás fontosabb az ismerkedésnél, az utóbbinál viszont nem titkolt cél a párra találás. Ezekre az utakra félősebben jelentkeznek az emberek, nem szívesen állnak elő a szingliségükkel. Eddig még csak egy, kifejezetten társkereső utunk volt. Horvátországba csábítottuk a bátor jelentkezőket…

Mondanom sem kell, sokkal több hölgy jelentkezett, mint férfi, és bár az önismereti játékoktól kezdve a jósláson, a tábortűzőn át mindent bevetettünk, inkább barátságok születtek, mint szerelmek. Garanciát természetesen nem is vállaltunk, garantáltuk viszont a jó hangulatot, a bulizást, és azt, hogy egyedülálló nőknek, illetve férfiaknak ismerkedési lehetőséget kínálunk. Hisszük, hogy az utak híre szájról szájra terjedve egyre több szinglit bátorít majd erre a – minden esetben élményt nyújtó – társkeresési formára.

A teljes cikk a 31. héten, augusztus 2-án megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top