Aktuális

Virágnyelv

Nem minden férfi meri vagy tudja szemtől szemben elmondani az érzelmeit. Ilyenkor nem árt, ha az ember lánya tisztában van a szavak nélküli kommunikáció legfőbb szabályaival, képes a ki nem mondott gondolatok között olvasni.

Nőnapon pedig legalább középfokú nyelvvizsgával kell rendelkezni virágnyelvből ahhoz, hogy megértsük, mit is akar közölni velünk – még ha esetenként nem is tud róla – az erősebbik nem velünk szemben álló, kezében virágot tartó jeles képviselője.

 

Azt ugyanis bizonyára mindenki tudja, hogy a vörös rózsa a szerelem legszebb szószólója, hogy a liliom az ártatlanságot jelképezi, vagy a nefelejcs a hűség, az el nem felejtés virágba borult szimbóluma. De azt már biztosan kevesebben sejtik, hogy egy csokornyi árvácska az irántunk táplált barátságról, a hóvirág pedig – amellett, hogy a törvényben előírtak
tiszteletben nem tartásáról – a hűségről tanúskodik.

 

 

Hát lássunk néhányat a virágnyelv szótárából, hogy könnyebben megfejthessük a velünk szemben álló, másik bolygóról érkező férfi gondolatait.
Az árvácska a barátságot, a bazsarózsa a múló örömöt, a búzavirág a reménykedést, a jázmin dicséretet, a liliom ártatlanságot, a nárcisz hiúságot, a napsugár üdvözletét, az orgona a hit
kérését, a rozmaring az örök hűséget jelképezi.
A vörös rózsa a szerelmet szimbolizálja, a sárga tulipánok a reménytelen szerelmet fejezik ki, a vörös szegfű csodálatot jelent, a liliom az ártatlanság mellett a szerelmet jelképezi, bizonyítva egyben azt is, hogy komolyak az illető szándékai.
A rózsához pedig íme egy kis színkód: a vörös és a fehér együtt az egységet jelenti, a fehér rózsa a tisztaságot jelképezi, a rózsaszín a boldogságot, a narancssárga a vágyat, a sárga rózsa pedig ma már a barátságot és az örömöt fejezi ki. A kék, a lila és a fekete rózsa pedig a teljes ízléstelenséget jelenti, legalábbis e sorok írója szerint.

Tehát hölgyeim (és uraim), olvassunk a jelekből, és tanuljuk meg megérteni, beszélni a virágnyelvet. De azért arról se feledkezzünk meg, hogy nem mindenki beszéli e botanikus nyelvjárást, így ne haragudjunk meg, ha olyan virágot kapunk ajándékba, amelynek jelentéséről az átadójának még csak sejtelme sem volt. Hiszen egyvalami biztosan közös bennünk – akár kapjuk, akár adjuk –, a rájuk aggatott jelentésüktől függetlenül szeretjük a virágokat, és ugye, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top