Aktuális

Roadster készülhet a MINI-ből

Újabb nyitott variáns készülhet a MINI-ből. A hagyományos kabrió mellé állítólag egy sportosabb roadstert tervez a márka.

Egyes pletykák szerint készül a legizgalmasabb MINI. A BMW-csoporthoz tartozó márka újabb nyitott modellel bővítené kínálatát. Ez azonban igazi “fokozott habzású” gép lenne, egy roadster.

Bár a padlólemez ugyanaz lenne, mint a nemrég leleplezett MINI Convertible-nél, az új variáns mindössze kétüléses, ami nemcsak a látványnak, de a kocsi tömegének is jót tenne. Ugyanakkor a közös alap szükséges, hogy az autó viszonylag olcsón gyártható legyen.

Nemcsak a hátsó ülések hiányoznak a gépről, de az első szélvédőt is jelentősen megkurtítanák, ami izgalmas megjelenést kölcsönöz az autónak. De a sportosabb hatás eredményezi, hogy a vászontető ezúttal a hátsó ülések helyére egy műanyag borítólemez alá kerül. Emellett a látvány fokozása érdekében kiszélesítik a sárvédőket és a korábbinál is agresszívabb lökhárítókkal látják el.

A lefogyasztott gépbe a MINI legerősebb motorja John Cooper Works -modellekben használt, 211 lóerős blokkot szerelik, amelyhez önzáró differenciálművel szerelt hajtás tartozik.

Ezzel a csomaggal nagyjából 6,5 másodperces gyorsulásra, illetve 240 km/órás végsebességre lehet képes a kocsi. Megjelenésére azonban még várni kell, előbb szabadidő-autóval bővül a kínálat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top