Aktuális

3 egyszerű recept csirkeszárnyra

A hónap végén még több kreativitásra van szükség, hogy a feltálalt ételek színvonala tartsa a megszokottat, de áruk legyen alacsonyabb. Szerencsére Tamásnak vannak ötletei.

3 egyszerű recept csirkeszárnyraA csirkeszárny ugyan a kabarék kedvenc elemei közé tartozik, de ez ne riasszon vissza senkit! Az is csirke, sokan még jobban is szeretik, mint a mellehúsát, ami köztudottan a legdrágább rész. Mások azért kedvelik, mert gyorsan és könnyen használható, gondoljunk csak a gyorséttermekre… Ha valaki a lehető leggyorsabban akar végezni, akár készen kapható pácban is megforgathatja, aztán be a sütőbe, sőt, sütőzacskóban még jobb!

A panírozás is az egyszerű megoldások közé tartozik, de Tamás kissé megbolondította, mert ugyan kinek jutna eszébe kókuszba forgatni a tojás után a húst? Aki ilyenre nem gondol magától, azért csak próbálja ki… A lenmagos csirkeszárny is variáció ugyanerre a témára, de a családtagoknak „el lehet adni”, mint vadonatúj ételt…

A csirkeszárny tökéletes a levesbe. Vannak (vagyunk) néhányan, akik nem tudják elképzelni a levest hús nélkül, és egy jó, gazdag zöldséglevesbe nem is kell sok belőle. Nem kell órákig főzni – vagyis még az energiával is spórolunk -, tehetünk mellé egy kevés, legfeljebb tíz deka májat, aztán jöhet a borsó, a bab, a karfiol vagy a karalábé. Ha egy ilyen levest besűrítünk kissé, teszünk bele galuskát, szinte második fogásra sincs szükség. Csak aztán eleget főzzünk belőle…

Lenmagos csirkeszárny, sajtmártogatóval (1 óra)

Hozzávalók: 16 csirkeszárny, só, 3 tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 1 ek. lenmag; a sütéshez: olaj; a mártogatóhoz: 10 dkg natúr krémsajt, 1 dl tejföl, 10 szál snidling, 5 szál petrezselyem, csipet só, fekete bors.

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk – a rajtamaradt tollakat csipesszel kihúzzuk – és besózzuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a lenmaggal, mélytányérokba tesszük őket, és a lisztet is. Ezután a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró, különben hirtelen megsül a panír, de a szárny belül nyers marad!) Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot és a tejfölt, majd ízesítjük, csipet sóval, fekete borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Ezzel a krémmel és hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk a szárnyakat.

3 egyszerű recept csirkeszárnyra


A Nők Lapja 44. számában három további parádés csirke-receptet
(Csípős csirkeszárny, Kókuszos csirkeszárny, Csirkeszárnyas zöldségleves) találhattok!

Még több az e heti Nők Lapjából:
Fábry Sándor: Ismert emberekkel nem barátkozom
Fábry Sándor: Ismert emberekkel nem barátkozom »
D. Tóth Kriszta: Répa és pálca »
Menjek vagy maradjak? – Amikor még javítható a kapcsolat »
Mit tervezel a következő harminc évre? »
Bohókás divatdiktátorok túlzásai… »
Soványak kontra „átlagosak” »
Eged Zsófi és a négylábúak »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top