Aktuális

Mókás arcú az új Fiat Dobló

Leplezetlen fotók jelentek meg az új Fiat Doblóról. A személyautóként is forgalomba kerülő dobozos nagyobb, kényelmesebb és sokkal feltűnőbb jelenség lesz.

Minden bizonnyal hamarosan hivatalos bejelentés várható az eredetileg 2001-ben bemutatott FIAT Dobló utódlásáról, máskülönben miért felejtettek volna az utcán egy álcázatlan modellt. Persze annak rendje és módja szerint a kocsit lefotózták, így már mi is láthatjuk.

Mókás arcú az új Fiat DoblóTovábbra is a praktikum határozza meg a kocsit, ennek megfelelően a hátsó traktus egy nagy kocka. Csakhogy, mivel Panoráma néven öt- és hétszemélyes utasszállító változata is létezik az autónak, így elöl és oldalt mindent bedobtak a tervezők, talán egy kicsit még sokat is.

Elöl ugyanis talán kissé túl játékosra sikerült a Dobló orra. Korábban is megvolt a hatalmas, pajzsszerű hűtőmaszk, de még kettéválasztva, itt viszont már egyben van és igencsak uralkodó, a hátranyúló lámpákkal száguldó malackára emlékeztet. Ezek a fényforrások talán jobban illettek a Kia Picantóra, ami valóban egy játékos autó, nem egy ekkora gép.

A Fiat Fiorinó Qubóhoz hasonló hatalmas, felfelé nyíló üvegajtó került a képeken látható modellre, de elérhető lesz két irányba nyíló, oldalt függesztett ajtókkal is. Szintén a Fiorinóra emlékeztet az üvegezés, amely oldalt ék alakúan szűkül hátrafelé. Mindezt a Škoda Yetiéhez hasonlóan úgy oldották meg, hogy feketére fényezték az A, B és C oszlopokat, mintha a tető csak hátul lenne alátámasztva.

Összességében sokkal jobb minőséget sugall az új Dobló, amelynek utastere is ebbe az irányba fejlődik. A műszerfal és a kezelőszervek is a FIAT személyautóiból kerülnek át.   

Egyelőre keveset tudni a motorokról. Valószínű azonban, hogy elérhető lesz 1,4-es szívó-, illetve turbófeltöltős benzinmotorokkal, míg dízel oldalon 1,3 és 1,6 liter hengerűrtartalmú változatok várhatóak. A Doblót továbbra is Törökországban gyártják majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top