Aktuális

Láthatatlan traffipax az utakon

Két teljesen eltérő eszközzel küzd egyszerre a rendőrség a gyorshajtás visszaszorítása érdekében. Akcióban a láthatatlan traffipax és rendőrbábú.

2009. január 1. és október 31. között Pest megye útjain 1813 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyek közül 95 baleset végződött halállal. A balesetet előidéző okok között első helyen a sebesség nem megfelelő alkalmazása áll.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatója intézkedési tervet dolgozott ki, amelynek célja a közlekedésbiztonság javítása és a balesetek számának visszaszorítása. A terv részeként októbertől szolgálatba állították az úgynevezett láthatatlan traffipaxot, amely egy rendőri jelleg nélküli, civil személygépkocsi, amivel a közlekedésrendészeti kollégák álló és mozgó helyzetben is tudják rögzíteni a szabálysértéseket. Az autó egész Pest megyében dolgozik, bárhol feltűnhet a megye útjain. A kocsik egyébként egy fehér Škoda Octavia. 

Ám nemcsak a láthatatlansággal, hanem épp figyelemkeltéssel is dolgozik a rendőrség. Ezért a megye három településén rendőrbábuk teljesítenek majd szolgálatot. Vácon és Leányfalun már elhelyezték, Nagykőrösön pedig a napokban állítják ki a sebességmérő rendőrt ábrázoló alakot.

A szakemberek ettől azt remélik, hogy a – balesetek bekövetkezésének elsődleges okaként megjelölt – sebességtúllépések csökkennek majd.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top