Aktuális

Jön a leggyorsabb családi autó!

A General Motors vezetője megerősítette, hogy piacra kerül a Cadillac CTS-V kombi változata is. 564 lóerő családosoknak.

Kombi karosszériával is piacra kerül a Cadillac CTS-V, erősítette meg a korábbi pletykákat Bob Lutz, a General Motors alelnöke. A jármű ugyanazt a technikát kapja akár a szedán. Vagyis az orrába a Corvette ZR1-ből ismert motor kerül. A 6,2 literes, kompresszoros blokk 564 lóerős, nyomatéka 747 Nm, amellyel a kocsi 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára

Nem meglepő a Cadillac döntése, hiszen a CTS a BMW 5-ös, Audi A6 és a Mercedes E-osztály ellenfele akar lenni. Mindkettő izomautójából, az M5-ből, az RS6-ból és az E63 AMG-ből is létezik kombi.

Látványra minden bizonnyal hasonló lesz a szedánhoz a CTS-V Sport Wagon is, azaz megkapja az erőt sugárzó karosszériaelemeket és a méretes felniket is.

Tekintve, hogy a Nürburgring nagykörén a CTS-V szedáné a valaha mért leggyorsabb idő a sorozatgyártású négyajtósok között, valószínűleg a kombik között is az élre ál a járgány. Mindezt úgy, hogy az ötszemélyes utastér mögött 720 liternyi hely jut a csomagoknak.

A sport kombi érkezésének pontos idejét nem közölte Lutz, ugyanakkor decemberben lesz a Los Angeles Autoshow, majd januárban a Detroiti Autószalon, valamelyiken minden bizonnyal ott lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top