Aktuális

Ingyen internet a Szigeten

Ha a Sziget fesztiválon netezni támad kedved, nem kell feltétlenül elzarándokolnod egy internet-sátorig, vagy szórakoznod a mobilnettel. Elég, ha van nálad egy wifis mobil, és máris böngészheted például a programokat a neten, vagy megoszthatod a barátokkal, hol bulizol éppen.
Az egész Szigetet “behálózták”, összesen 12 wifi hotspotot helyeztek el a fesztivál területén, amit bárki igénybe vehet. “Természetesen előfordulhat, hogy a rekettyésben nincs wifi jel, de a fontosabb helyszíneket, színpadokat és útvonalakat mind lefedtük.” – mondta el Strelisky Ádám, a hálózatot kiépítő ACE Telecom ügyvezetője.
 
Ingyen internet a Szigeten
 
A netfüggő fesztiválozóknak a WifiZone hálózatához kell csatlakozniuk, és egy regisztrációs adatlapot is ki kell tölteniük az első netezés előtt. Az ingyenes hozzáférés negyed óráig működik, utána megszakad a kapcsolat, de összesen hatvanszor lehet újraindítani a 15 perces ingyenes periódust. Akinek ez túl fapados, az vásárolhat tízórányi hozzáférést is, természetesen ezt nem egyhuzamban kell felhasználni. Ez a változat 2500 forintba kerül, és SMS-ben, kaparós kártyával vagy mobilos fizetéssel is fel lehet tölteni az egyenleget. A fizetős verziónál egyébként a sebesség is gyorsabb, 1 mbit/sec körüli sebességet ígérnek. A hálózat üzemeltetői körülbelül 5-10 ezer wifis netezőre számítanak a fesztivál ideje alatt, de ha alulbecsülték volna a forgalmat, viszonylag gyorsan tudnak bővíteni is, tehát nem kell attól félni, hogy a mobilon vagy netbookon egy túlkoros csiga sebességével cammognának a keresett információk.

Jó hír, hogy nem fog minket ledobni a hálózat, amikor 14 és fél perc keresgélés után végre megtaláljuk a hőn áhított infót a Sziget weboldalán. A Sziget.hu és a Facebook.com oldalakat ugyanis korlátlanul lehet böngészni a fesztivál wifis hálózatán, ezeket a 15 perces határon túl is bármikor böngészhetjük. Tehát bármikor megnézhetjük, melyik színpadon játszik aktuális kedvencünk, és a Facebookra is kitehetjük a pár perce készült “bulifotót”.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top