Aktuális

Szétszedik a nők a magyar lasszókirályt

Máté számos kisfiú álmát valósította meg: lasszókirály lett Európában. A paksi cowboy marha híján vasalódeszkán gyakorolt, és a Dallas című sorozatból sajátította el a technikákat. Máté szerint az embereknek igenis jobban kellene hinniük magukban, és még ha lehetetlennek tűnik is, azzal kellene foglalkozniuk, ami boldoggá teszi őket.

Addig nézte a különböző westernfilmeket, míg el nem döntötte, hogy bizony megtanul lasszózni. Se lova, se marhája nem volt, amin gyakorolhatott, így a paksi Máté egy panellakásban nézegette a különböző filmeket és sorozatokat, hogy megtanulja a lasszózást.

10 éve ület először lovon a lasszókirály
10 éve ült először lovon a lasszókirály

 

– 10 éve ültem először lovon, a lasszózást pedig 6-8 éve csinálom – magyarázza Máté. A paksi férfi a nulláról kezdte a gyakorlást, kezdetben még lovát sem tudta felszerszámozni.
– Lovagolni egyáltalán nem tudtam, azt westernfilmekből és újságokból tanultam meg, a lasszózást pedig a panellakásom nappalijában gyakoroltam internetes videókról. A filmeket képkockánként megállítottam, hogy pontosan le tudjam utánozni a dobótechnikákat – mesélte a paksi cowboy, aki tavaly már az Európa-bajnokságra is kijutott.

– Ott dolgoztam először élő borjúval, és a versenyen jöttem rá: nemcsak egy, hanem elképesztően sok dobótechnika létezik. Nagyon oda kell figyelni, mert ez veszélyes sport. A lasszó könnyedén letépheti egy ember ujját is. Nekem egyszer bikalovaglás közben tört el a medencém, amit két hónapig észre sem vettek, aztán rosszul kezdett összeforrni. Több mint egy évig még egy labdát sem tudtam elrúgni, annyira fájt – emlékszik vissza a férfi.

Máté a nulláról kezdte a gyakorlást
Máté a nulláról kezdte a gyakorlást

Máté munkájának idén érett be a gyümölcse: első magyarként megnyerte a Németországban rendezett Európa-bajnokságot.
– Sajnos ebből megélni nem lehet – szobafestőként dolgozom –, de a családom nagyon büszke rám.

S amióta híre ment, hogy mit művel a lasszójával, megnőtt hölgyrajongóinak is a száma. Máté ráadásul a tudását is átadja: kisgyerekeket tanít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top