Aktuális

Megtalálták Maddie-t?

Egy brit turista jelentette a rendőrségnek, hogy a négy éve eltűnt Madeleine McCannt látta Indiában. Ezúttal komolyan veszik a jelzést: már zajlik a DNS-vizsgálat.

Megtalálták Maddie-t?Indiában DNS-mintát vettek egy fiatal lánytól, miután egy brit turista felismerni vélte benne a négy éve, Portugáliában eltűnt Madeleine McCannt. A kislány egy nyaralócsoport tagjaként érkezett Leh városába, egy férfival és egy nővel volt, amikor többen is felfigyeltek rá.
A lányt kísérő pár magánnyomozóknak azt állította, ők a kislány szülei. A rendőrség lefoglalta az útlevelüket arra az időre, amíg tartanak a vizsgálatok.

Clarence Mitchell, Madeleine szüleinek, Gerry és Kate McCann-nek a szóvivője elmondta, hogy a jelzés óta tartják a kapcsolatot az indiai hatóságokkal, és várják a DNS-teszt eredményét. Leh város rendőri vezetése úgy nyilatkozott: nagy megtiszteltetés lenne, ha náluk sikerülne megtalálni Madeleine-t.

A kislány, akinek képe bejárta a világot, hároméves volt, amikor 2007-ben a portugáliai Praia da Luzban eltűnt a családi nyaralásról. Szülei magára hagyták őt és két ikertestvérét a szállodaszobában, amíg barátaikkal egy közeli bárban vacsoráztak.

Sokáig magukat a szülőket vádolták bűncselekménnyel, ám bizonyítani nem tudták a feltevést. A rejtély azóta is megoldatlan – talán egy DNS-vizsgálat most tisztázza, mi történhetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top