Aktuális

“Ez egy teljesen egészséges házasság”

Oroszlán Szonja azt mondja, kacsa a hír, miszerint több hónapos terhes. Viszont ennyire boldognak ritkán látni: megtalálta a férfit, aki mellett törékeny nőnek érezheti magát.

Ahányszor találkozunk, mindig eszünk egy jót. Szonja most kivételesen cukkinit rendel. Rácsodálkozom: csak nem elhízástól tart? Elárulja, hogy februárban álomszerep vár rá – hogy mi, az még titok –, és szeretné tartani a formáját.

 „Ez egy teljesen egészséges házasság”

 

– Tíz éve már borítékoltam, hogy ebből az Oroszlánból még lesz valami. Te is biztos voltál a dolgodban?
– Léner Péter tanár úr egyszer azt mondta: „Nem tudom, Oroszlán, mi lesz magából. Vagy nem marad a pályán, vagy nagyon ott lesz.” Pár év múlva találkoztunk a reptéren. Ők nyaralni mentek a családdal, én
Berlinbe, átvenni az Üstökös-díjamat. Mindig úgy éreztem, ha rendesen végzem a dolgomat, annak meglesz az eredménye.

– Azért voltak kétségeid.
– Két évig nem értettem, mit akarnak tőlem. Túl gyors volt az iram, nem tudtam lépést tartani a többiekkel. Azért mentem ki New Yorkba, egy színészképző kurzusra, hogy végre megtudjam, mire vagyok képes. Olyan volt, mint egy nulladik osztály, sokat segített abban, hogy itthon már ki tudjak nyílni, fel merjek menni a színpadra, és értsem a tanárok instrukcióit.

– Végül nagyon jó tíz évet mondhatsz a magadénak.
– Nehéz volt, de arra jó, hogy megpróbáljam magam elhelyezni a pályán, és megismerjem a szakmát. Elég markánsan kezdtem, a Valami Amerika kiugró sikerével, ennek köszönhetem a népszerűségemet, de ez kevés volt ahhoz, hogy a színházak elfogadjanak. Ehhez kellett egy olyan sikerdarab, mint a Madách Színház Édeskettes hármasban című zenés darabja.

Jelenet a Hacktion című új tévésorozatból. Partnerei: Dunai Tamás és Urmai Gánor
Jelenet a Hacktion című új tévésorozatból.
Partnerei: Dunai Tamás és Urmai Gábor

– És az újabbak?
– Most az M1-en a Hacktion sorozat, a buta szőkék után egy teljesen más karakter. Egy okos csaj, aki informatikai vonalon dolgozik a rendőrségnél, és a fegyverrel is jól bánik. Érdekes, addig mondtam mindenféle interjúban, hogy akciófilmre vágyom, amíg tíz év után Kálomista Gábor meghallotta.

– Megint összejöttél Hujber Ferivel.
– Hát ez már csak így van velünk, „Valami Ameriká”-sokkal. Tíz év alatt annyira összeszoktunk, hogy most is nagyon jól dolgozunk együtt Ferivel. Az első évad elkészült, de tervezik a folytatást. Reméljük, hosszú életű sorozat lesz.

– Egyszer meséltél egy fiúról, akivel néztétek egymást a New York-i metróban. Nem hozzá mentél férjhez?
– Erre már nem is emlékszem, de különben sem ismerkedtem senkivel New Yorkban. A férjem magyar, itthon találkoztunk. Gyakorlatilag nekimentem. Egyazon helyen voltunk valahol, és véletlenül majdnem feldöntöttem.

– Egy férfit így kell levenni a lábáról!
– Rég elfelejtettem, amikor megkeresett és emlékeztetett rá, hogy fellöktem. New Yorkban csak az esküvőnket tartottuk, azért, mert tudta, hogy nekem kedves az a város. Nagyon jók a megérzéseim, és valahogy éreztem, az életem csak vele lehet teljes. Ezért mentem hozzá. Nagyon tiszta, végtelenül jó ember, mellette megtalálom azt a békét és nyugalmat, amit mindig is szerettem volna. Azzal együtt, hogy borzasztóan tolerálja a munkámat.

– Ami minden, csak nem nyugodt.
– Épp ezért vágytam arra, hogy az én nagyon hajtós, néha feldúlt, őrült szakmám miatt legyen egy biztonságos hátországom, ahol úgy élhetek, mint egy normális ember.

– Azt azért nem tudom elképzelni, hogy otthon kötényben állsz a tűzhely mellett.
– Simán. Nagyon jókat sütök. Muffinban például egészen jó vagyok. Ez egy teljesen egészséges házasság és végtelenül boldoggá, kiegyensúlyozottá tesz.

– És őt?

Szonja Zoltánnal a Nobu étterem megnyitóján
Szonja Zoltánnal a Nobu
étterem megnyitóján

– Pont az a jó, hogy civil. Tükröt tart elém, őszintén megmondja a véleményét. Szerintem kezdi megszokni, hogy van egy színésznő, és van a felesége. Aki hazamegy a forgatásról, ahol kőkemény csajnak kell éreznie magát, otthon törékeny nő, akinek szüksége van arra, hogy ott álljon mögötte a férfi. Nekem jó, ha rátámaszkodhatom egy erős férfira. Ő az én uram – így is hívom –, én vagyok az asszony, és egy cseppet sem érzem magam kisebbnek.

– Szóval egy nagy cica vagy otthon?
– Igen. Dorombolok. Elvégre az oroszlán is macska, csak kicsit nagyobbacska. A szakmámból eredően sok mindenben erősnek kell lennem. Nem erőszakosnak, ez nagy különbség. Az ember legyen ügyes, teherbíró, de hadd legyek szerethető, védelmezhető nő is, ha nekem ez jó.

– Most, hogy már feleség is vagy, mire futja a kevés szabadidődből?
– Szeretünk utazgatni, ez is közös bennünk. Erre egy darabig nem lesz idő, mert beindult az évad, visszaveszek néhány régi szerepemet. Olvasásra mindig szakítok időt.

– Mit kívánsz a következő tíz évre?
– Ugyanolyan színes, sikerekben gazdag legyen, mint az elmúlt tíz év.

– Gyerekeket?
– Mindennek eljön az ideje. A férjhez menésnek és a gyereknek is. Egyiket sem szabad túl sokáig halogatni, de siettetni sem.

Még nem jött el…
A híresztelések ellenére Szonjánál még nem kopogtat a gólya. A biztonság kedvéért lapzárta előtt is felhívtam:
„Amit neked mondtam, változatlanul érvényes. Ha eljön az ideje, jöhet a baba. Még nem jött el.”

Névjegy – Oroszlán Szonja
• 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen  
• Többször választották az év színésznőjének
• Filmszerepek: Valami Amerika 1., 2., Egy szoknya, egy nadrág, Harag napja, Egy bolond százat csinál
• Színházi szerepek: Dzsungel könyve, Fekete Péter, Producerek, Mégis kinek az élete? Legénylakás, Édeskettes hármasban, És mennyi szerelem!
• Négy évig volt a Cool Miners zenekar énekese.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

„Ez egy teljesen egészséges házasság”A legfrissebb szám tartalmából: 

  • „Ez egy teljesen egészséges házasság”
  • Dupla vagy semmi
  • Segítség, baj van a gyerekemmel!
  • Boldogságot, egészséget adó kezek
  • Tamással sülve-főve
  • Dr. Vekerdy Tamás rovata

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top